“Iako sam se već dva puta razvodila do svoje 30-te godine”

0
644

Iako sam se već dva puta razvodila do svoje 30-te godine, i dalje ne posustajem u traženju svoje sreće.


Naredni mjesec ću navršiti 30 godina. Nisam još uvijek sigurna kako ću proslaviti ali znam da hoću. Slaviću što sam živa, jer znam da sam jedno vrijeme željala da zauvijek odem.

Vjenčala sam se odmah nakon što sam završila konzervativnu evangelističku gimnaziju, a rastali smo se tokom moje prve godine na fakultetu, kada sam ja imala samo 23 godine. Pomislila sam kako sam po prvi put u životu slobodna. Međutim kada je moj drugi brak završio, mislila sam da će se i sa njim završiti i moj život.

Bilo me je sramota što sam se već dva puta razvodila prije svoje 30-te. Onda sam počela da pijem. I to baš mnogo. Međutim kada sam shvatila kuda to sve vodi, shvatila sam da želim život. Zahvaljujući nekom čudu kojeg vam ne mogu opisat, uspjela sam da prestanem. Naučila sam da me je sram zbog dva propala braka ne može sahraniti, ali zato skrivanje od njega može. Zato sam se suočila, prvo sama sa sobom, a onda i sa svijetom.

Donedavno sam čekala da moj život počne, čekajući tako idućeg muškarca, dostignuće na poslu, bilo šta, samo da se osjetim ponovo živom. Shvatila sam da je život već tu i sve što treba da uradim jeste da ga zgrabim.

Naučila sam i da tuđe ljubav nikada ne mođe nadomjestiti ljubav prema samom sebi. Iz tog razloga svaki dan treniram voljeti sebe. Neki ljudi mi često znaju reći: “Treća sreća”. Međutim sada kada sam shvatila da sam ja bila ta treća sreća, talisman cijelo vrijeme i ne brinem previše oko trećeg puta, da će ga uopšte i biti.
Izvor: magazindan.info