ZUBARI OVO KRIJU KO ZMIJA NOGE: Ova namirnica izbjeljuje zube u trenu, nema ništa zdravije za zube!

0
624
Ilustracija

Neprestanom konzumacijom čaja, kafe, cigareta i prerađene hrane na našim se zubima stvaraju naslage zbog čega zubi poprimaju žutu boju, ali i veliku osjetljivost.

Na sreću, postoji jedno prirodno rješenje za to.

Mljeveni prah korijena kurkume je, prije svega, poznat u kulinarskim vodama gdje služi kao začin za pripremu mnogih jela. Međutim, njegova djelovanja su puno veća zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava. Ovaj žarko žuti prah ima protuupalno djelovanje, pomaže i djeluje protiv Alzheimera, raka, artritisa, dijabetesa… a njena pozitivna djelovanja su i naučno dokazana.

Pomoću praha kurkume može vrlo jednostavno, brzo i jeftino vratiti bijele nijanse svojim zubima te uz to sve smanjiti količinu štetnih bakterija koje stvaraju karijes.

Upute: uzmite pola čajne kašike sušene kurkume (idealno organske) i pomiješajte je s vrlo malo vode. Kada dobijete pastu, oprezno je nanesite na četkicu za zube i perite zube kao inače.

Tokom pranja zuba budite oprezni kako pasta ne bi došla u kontakt s vanjskim dijelom kože izvan usta jer ćete se u suprotnom usput obojiti u svijetložutu nijansu.

Fenserka.com