ŽENE SE KUNU U OVU DIJETU, sve što vam treba je limun: Za samo 7 dana ćete preporoditi svoje tijelo, a svi će biti ljubomorni!

0
418


Internet je danas pun savjeta za mršavljenje i raznih dijeta kojima to možemo postići ali sve one imaju nešto zajedničko a to je da su ili neefikasne ili da su veoma teške za praktikovati duže vrijeme.

Sve one baziraju se na određenim skupom sastojaka i obično zahtijevaju od vas da izbjegavate veliki dio namirnica, ali ukoliko vaša prehrana nije raznovrsna može doći do manjka određenih minerala i vitamina zbog čega može doći do pada imuniteta što je suprotno tome što želimo postići ovim dijetama, a to je zdrav život. U nastavku vam donosimo jednu dijetu baziranu na jednoj od najzdravijih prirodnih namirnica – limunu.

Limun je inače veoma zdrava naminrnica koja se koristi za prevenciju mnogih bolesti nebitno da li je kardiovaskularnih ili probavnog sistema. Limun je veoma dobar i za oslobađanje tijela od toksina i za regulisanje ph vrijednosti. Već svi znate koliko je limun inače zdrava namirnica a sada vam donosimo dijetu koja je bazirana samo na limunu.

Prvi dan dijete trebali biste čim ustanete popiti toplu limunadu i obavezno na prazan želudac za početak dana. Isto ponavljajte tokom dana prije svakog jela makar pola sata prije. Narednih dana fokusirajte se da ponavljate isto sa povećanjem količine popijene vode, najbolje mineralne vode u koju trebate iscijediti jedan ili dva limuna.

Kao što smo već rekli ova dijeta bazirana je na limunu, i upravo piti vodu sa limunom je sve što vam je potrebno. Neka vam postane običaj da je topla limunada prvo što konzumirate ujutro i prije jela, a sa vremenom konzumirajte je i tokom jela. Ovo možete praktikovati i navečer prije spavanja za mirniji san. Ova dijeta limunom ne samo da će vam pomoći da smršate i istopite masne naslage, već će pročistiti vaše tijelo od toksina i pojačati vaš imuni sistem.

Izvor:magazindan.info