ZBOG OVE JUTARNJE NAVIKE žene se nenormalno goje: Niste ni slutili kakvu grešku pravite!

0
686

Vecina ljudi ne moze ni zamisliti drugaciji pocetak svog dana od toga da popiju neki topli napitak, bilo da se radi o caju ili o nekoj kafi, a ono za sto svi znamo da nije bas dobra navika, jeste sto mi to radimo na prazan zeludac.

Kako god, u nasem danasnjem clanku vam donosimo sta to strucnjaci imaju da kazu o ovoj rutini koju mnogi praktikuju iz dana u dan. Sigurni smo da ce ovo da razocara I mnoge zene, kako to posebno kod njih lose djeluje na zdravlje njihovog organizma.

Naime, zbog nasem prirodnog bioloskog ritma, cinjenica je da je nivo kortizola u nasem tijelu upravo najvisi ujutro kada se budimo, te najnizi uvece kada mi idemo na spavanje. Ukoliko pijete kafu kada je nivo kortizola najvisi, to moze da lose utjece na ovulaciju, hormonalni balans, a to upravo moze da bude razlog I naglog debljanja I viska kilograma sa kojima se mucite.

Zbog toga, trebate imati na umu da ukoliko ustajete oko sedam sati ujutru, da je onda za vas najbolje da prvu kafu popijete izmedju 9:30 I podneva, kada je nivo kortizola poprilicno nizak u vasem organizmu. Prije toga obavezno trebate da doruckujete.

S obzirom na kiselog kafe, za vas bi bilo najbolje da doruckujete ako je to ikako moguce neke namirnice koje su bogate kalcijumom kao sto su bademi, jogurt ili cia sjemenki koje mogu da neutralisu kiselost.

Ilustracija

Ako nista, imajte nam umu da je hladna kafa za 70% manje kisela od tople, barem se toga pridrzavajte.
Izvor: magazindan.info