SVAKU VEČER SAM UMIVALA LICE OVOM SMJESOM, BORE MI SE NIKAD NISI POJAVILE: Ovo je trik koji bi svaka žena trebala isprobati (RECEPT)

0
502

One dame koje redovno idu na kozmetičke tretmane, znaju da su najefikasniji stari, provjereni tretmani koji se izvode u kućnim uslovima. Ovaj put vam savjetujemo da svako večer na kožu nanesete ovsenu kašu i tako povratite svjež i zategnut izgled kože. Ukoliko niste u mogućnosti da baš svako veče sprovodite ovaj ritual, dovoljno je i jednom sedmično.

Prednosti ovsene kaše za kožu

Ovsena kaša kožu hrani sa:

Cinkom, koji eliminiše toksine iz kože.
Gvožđem, koje blagotvorno deluje na kožu.
Natrijum, koji podstiče obnovu ćelija i poboljšava cirkulaciju krvi.
Mangan, ubrzava zarastanje rana i ublažava upale;
B vitamin, koji neguje i vlaži kožu.
Vitamin E, koji štiti kožu od negativnih, spoljnih faktora.
Primjena ovsene kaše na lice

Postoje tri najbolja načina kako da primenite ovsenu kašu u službi ljepote:

Prvi način:

Pomiješajte kašiku ovsenih pahuljica sa dve kašike vode. Nanesite kružnim pokretima na lice; nakon par minuta, mlakom vodom isperite lice.

Drugi način:

Pomiješajte ovsene pahunjice sa vodom u meri 1:2; Zamotajte smješu gazom, a zatim tom gazom lagano brišite lice. Isperite nakon par minuta.

Treći način:

Čašu žitarica prelijte toplom vodom; Ostavite smješu jedan dan u frižideru; procijedite, pa ostavite tečnost još jedan dan u frižideru. Nakon što je odstojala u frižideru, operite lice sa tečnošću.

Nakon pranja lica posle tretmana sa ovsenom kašom, namažite hranljivu kremu i ostavite kožu da se odmori.

Ako želite da se rešite staračkih mrlja, u ovsenu kašu dodajte malo limunovog soka. A dodavanjem meda, kožu ćete dodatno nahraniti. Ukoliko imate suvu kožu, u smjesu dodajte ricinusovo ulje.

Izvor:Stil.rs