PROVJERITE DA LI PRAVILNO NANOSITE KREMU NA LICE: Ovo je jedini način da zapravo IMA DEJSTVO!

0
511
Profimedia

Ovo je vrlo važno, jer samo pravilnim nanošenjem koža upija sve neophodne sastojke

Bilo da imate masnu, mješovitu ili suhu kožu na licu i vratu, krema vam je neophodna.

Postavlja se samo pitanje da li kremu za njegu ovog dijela tijela nanosite pravilno ili pogrešno. Ovo je vrlo važno, jer samo pravilnim nanošenjem koža upija sve neophodne sastojke, čime se poboljšava njen tonus i dobija svježiji izgled, naglašavaju stručnjaci.

Kremu nanosite u malim količinama, slojevito. To znači da treba ravnomjerno da je nanesete i utapkate, a ako koža brzo upije prvi sloj, postupak ponovite. Dok je mažete, ne treba previše prstima da pritiskate kožu, jer može da dođe do njenog rastezanja i oštećenja. Ovo je naročito važno za predio oko očiju gdje je koža najtanja i najosjetljivija. Zato, kada nanosite kremu u ovom djelu koristite domali prst, jer on pravi najslabiji pritisak na kožu.

Kremu utrljavajte tapkanjem ili izuzetno blagim kružnim, kao i linearnim masažnim pokretima. Prsti, zapravo, treba da klize po koži lica. Kremu uvijek nanosite odozdo ka gore, suprotno zemljinoj teži. Na taj način stimulišu se mišići lica i poboljšava cirkulacija.

Kada mažete čeoni dio počnite od sredine, prstima obe ruke. Blagim, simetričnim pokretima krećite se ovom regijom do sljepoočnica.

Zbog njegove osjetljivosti, predio očnih kapaka tapkajte blagim pritiskom na kožu. Kremu nanosite od korijena nosa ka sljepoočnicama na gornjim kapcima, a ispod očiju u suprotnom smjeru, od spoljašnjeg ka unutrašnjem dijelu oka.

Nos je jedini dio lica koji zahtjeva drugačije mazanje. Umjesto da kremu mažete ka gore, nanosite je od korijena nosa ka vrhu, klizeći prstima po koži.

Na obraze kremu mažite klizećim ili blagim kružnim pokretima, takođe odozdo ka gornjem dijelu.

S obzirom na specifičan kvalitet kože, o vratu vodite posebno računa. Kremu nanosite prstima od ključne kosti ka bradi, a podbradak mažite žustrijim pokretima dlana ulijevo i udesno.

Fenserka.com/Espreso.rs