POMIJEŠALA JE ČUVARKUĆU I MED! Kad je otišla doktoru na kontrolni pregled ON SE UHVATIO ZA GLAVU! Digao je bolnicu na noge JER NIJE MOGAO DA VJERUJE ŠTA SE ŽENI DESILO!

0
438

Ova čudotvorna biljka je porijeklom iz Meksika, a raste na skoro svakom koraku. Čuvarkuću možete naći na stijenama, krovovima, zidovima, pa čak ih neki ljudi uzgajaju kao kućno cvijeće.

Nije zahtjevna biljka, i sve što traži jeste da bude na suncu. U narodu je uvliko poznato da je čuvarkuća djelotvorna na razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, međutim njen efekat nije ništa manji ako je koristi oralno. Osim što jača imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili iscjeđeni sok blagotvrono djeluju na bradavice, čireve, rane te opekotine. Dobra je i protiv kurjih očiju te sunčanih pjega, kao i za bolna mjesta koja su nastala od uboda insekta.

Međutim, pogledajte šta se događa ako čuvarkuću pojedemo, umjesto da ih stavljamo na sebe. Ispostavilo se da je čuvarkuća, posebno u kombinaciji s medom, djelotvorna za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a naročito je dobra za zatvor.

Recept: 300 g isjeckanih svježih listova čuvarkuće sjedinite sa 500 g meda. Zatim smjesu pretočite u teglu i poklopite. zamotajte u foliju i dtžite u frižideru. Potrebno je da svakog jutra pola sata prije doručka i kafe uzmete po jednu kašiku, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne konzumirate ništa.

Malo svijeta zna da ovaj čarobni napitak vrlo dobro otklanja i ciste na jajnicima kod žena. Ono što je važno istaći jeste da budete uporni iz razloga što se radi o prirodnom lijeku a ne o antibioticima. Pored svega navedenog, ova smjesa odlično podstiče i izbacivanje otrova iz organizma. Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova, i ovdje treba pripaziti te prije konzumacije posavjetovati se sa ljekarom.

Izvor: magazindan.info