PODMLADITE KOŽU BEZ OPERACIJA I ULAGANJA NOVCA : Ove namirnice vraćaju mladalački sjaj koži!

0
441
Foto:Shutterstock

Žena daje velike količine novca na kozmetičke tretmane, a ni ne znaju da put do mladolikog izgleda može da bude znatno jeftiniji

Neke procedure mogu da budu i jako opasne, zato je izbor hrane mnogo bolja opcija za održavanje dobrog izgleda. Protiv starenje se uspešno bore ove namirnice. Ukoliko ih uvrstite u redovnu ishranu, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene.

Grejpfrut

Zahvaljujući obilju vitamina C, pantotenske kiseline, bakra i vitamina A, grejp može da uspori proces starenja. Neka istraživanja su dokazala, da ovo voće može da potstakne regeneraciju ćelija, ali i razvoj novih.

Kupine

One sprečavaju širok spektar bolesti, ali se uspješno bore i protiv bora i pigmentacije kože.

Količina beta-karotena u kiviju može da zaštiti DNK u ćelijama od oštećenja. Antioksidansi koji se nalaze u njemu pozitivno utiču na delovanje slobodnih radikala i tako usporavaju proces starenja.

Telu su potrebni vitamini za brzu obnovu i regeneraciju kože. Vitamin C u kiviju potstiče proizvodnju kolagena, važnog proteina koji se bori protiv starenja.

Limun

Ovaj citrusni plod je pravi eliksir mladosti, pa je dobro uvrstiti ga u redovnu ishranu. Bogat je folatima, važnim vitaminom koji pospešuje pravilan razvoj i funkciju mozga.

Limun sadrži jedinstvena flavonoidna jedinjenja koja odlažu starenje i neguju kožu. Pokazalo se da oni pružaju tijelu antibiotička svojstva.

Paradajz

Karotenoidi koji se nalaze u paradajzu štite kožu od lošeg uticaja sunčevih zraka. Dobar je i kao lijek nakon nastanka opekotina, jer će ublažiti crvenilo i potstaći regeneraciju kože.

Tomatidin, je moćno jedinjenje koje se nalazi samo u paradajzu, a koje uporava proces starenja.

Šargarepa

Foto:Profimedia

Ovo povrće ima nekoliko benefita za organizam, a podjednako je učinkovito i ukoliko ga jedete sirovo i kuhano. Šargarepa je bogata vitaminom A, biotinom, vlaknima, molibdenom, vitaminom C i mnogim drugim.

Dokazano je da ona jača kosti, poboljšava vid, ali i štiti tijelo od nastanka raka.

Plavi patlidžan

Ovo je jedino povrće koje ima dovoljno proteina pa se može koristiti i umjesto mesa. Fenolna jedinjenja koja se nalaze u patlidžanu pomažu u smanjenju neželjenih hemikalija koje ubrzavaju proces starenja.