MISLILA JE DA SE SAMO RADI O OBIČNOJ I BEZAZLENOJ BUBULJICI: Posjetila je doktora a ONDA je otkrila NEŠTO UŽASNO!

0
782

Akne, bubuljice i druge slične izrasline su nešto što skoro svaku osobu muči, pogotovo u vrijeme puberteta. Mnogi takvim pojavam ne pridaju značaj, jer i jesu u većini slučajeva bezazleni, međutim postoji i druga strana ovog problema.

Kao i većina niti ova djevojka nije pridavala značaj bubuljici na vratu, međutim bubuljica nije nestajala već je skoro svaki dan bila sve veća i veća. Na kraju je djevojka ipak odlučila da posjeti doktora te je ustanovljeno da se radi o inficiranoj epidermoidnoj cisti i da je u velikom problemu.

Foto:Ilustracija

Mnogi ovo ne znaju, a to je da epidermoidne ciste nastaju od kože. Poznato je da se koža sastoji od više slojeva ćelija koje neprestano odumiru. Problem nastaje kada se eve ćelije nađu u donjem sloju kože kada žive ćelijemogu početi da se razmnožavaju i tako stvore cistu, a obzirom da se iznad nalazi deblji sloj kože cista može nesmetano da se razvija, odnosno nerijetko nema mogućnost da sama pukne i iscuri.

Djevojka koje je imala problem sa ovom cistom na njenu sreću ipak se na vrijeme javila doktoru te je jednom rutinskom intervencijom cista uklonjena i rana očišćena, međutim da je posjetu doktoru odgađala još neko vrijeme cista bi morala biti odstranjena hirurškom intervenicjom.

Stoga ukoliko se nađete u sličnoj situaciji ne stidite se posjetiti vašeg doktora bez obzira što se radi o bubuljici.