IZLIJEČILA SAM RAK DOJKE PRIRODNIM PUTEM: Doktori su me otpisali, A ONDA SAM UGLEDALA OVAJ RECEPT!

0
565
Ilustracija

Kada je Janette Murray-Wakelin u 52. godini saznala da ima agresivnu vrtu raka dojke i da će živjeti još samo 6 mjeseci, riješila je da se sama pokuša izliječiti.

Odlučila je da istražuje o tome sa ljekarom prirodne medicine sa kojim je osmislila sveobuhvatan pristup liječenja prirodnim putem, uključujući njeno tijelo, ali i duh.

Ona je rekla: “Znala sam da je imalo smisla da učinim sve što mogu kako bih snabdjela tijelo sredstvima koja su mu bila potrebna na putu ka optimalnom zdravlju. Naše dugogodišnje istraživanje nam je dalo ne samo znanje da uradimo upravo to, već i povjerenje i sigurnost da je to pravi izbor.”

Odlučila je da pojača svoju fizičku aktivnost tako što je počela raditi vježbe istezanja i trčanja.

Svoje vrijeme koje je provodila u vježbanju iskoristila je da se približi prirodi, bilo da je bosonoga trčala po plaži ili planinskim putem.

Ona je takođe odlučila da poveća unos hranljivih sastojaka. Otkrila je da je post na sokovima sjajan način da snabdije svoje tijelo sa više hranljivih sastojaka, jer ona jednostavno nije mogla da pojede količinu hrane koja je bila potrebna tijelu da bi se snabdjelo sa dovoljno nutrijenta. Ona se prisjeća da je pila toliko soka od šargarepe da joj to sada izgleda kao prikolica šargarepe nedjeljno, a onda je počela da pije i sok od ječmene trave nakon saznanja o njenom visokom sadržaju vitamina, minerala, aminokiselina i hlorola.

“Znala sam iz istraživanja koje smo uradili, da je to bio ključni faktor u zaustavljanju mutacije ćelija raka”, rekla je ona. “Rak ne može da opstane u okruženju koje je bogato kiseonikom, samim tim što više kiseonika mogli unijeti u tijelo kroz vježbe, duboko disanje i ispijanje soka, to bolje!”

Još neke od namirnica koje je počela da jede više su brokoli, cvekla i prokelj.

Prelazak na sirovu hranu je transformisao njeno zdravlje.

Janette se dugo hranila veganski, ali je odlučila da odustane od kuhane hrane i pređe na skroz sirovu ishranu, koja joj je dala, kako ona kaže, nevjerovatnu jasnoću i bistrinu uma skoro odmah, a takođe joj je pomogla i da smrša. Ona je rekla da, iako joj je ishrana bila relativno dobra, a promena u režimu ishrane nije bila drastična, poboljšanje u njenom zdravlju je bilo ogromno.

“Ne samo da sam odmah doživela jasnoću uma, povećanje energije, ubrzano liječenje povreda i osjećaj blagostanja, već sam se izliječila od raka!”

Šest mjeseci koje su joj doktori rekli da će živeti su istekli, a ona je izgledala bolje nego ikada i znaci kancera su napustili njeno tijelo.

Dvanaest godina nakon njene strašne dijagnoze, Džanet i njen suprug odlučili da istrče 365 maratona za 365 uzastopnih dana, uprkos tome što su u svojim 60-im godinama, dokazuje da je ona potpuno zdrava i da napreduje. Ona kaže da je ovo uspjela zahvaljujući vježbanju i ishrani.

Uticaj pšenične trava na zdravlje ljudi oboljelih od kancera Džanet nije jedina osoba koja je demonstrirala nevjerovatnu moć lečenja prirodnim putem. Kada je 74-godišnji Irac, Deni Mekdonald, odlučio da izbjegne savete svojih lekara da se podvrgne hemoterapiji zbog raka želuca u korist uzgajanja i ispijanja pšenične trave, oni su mu rekli da će biti mrtav u roku od nekoliko nedjelja. Umesto toga, ispostavilo se da njegov izbor bio pravi i da mu je spasio život. On je praktično izliječio svoj rak uz pomoć pšenične trave i posta na sokovima, to mu je čak omogućilo da prestane da koristi lijekove koji su mu bili propisani.

Pšenične trava je oko 70 odsto hlorol, koji pomaže tijelu da nosi više kiseonika u krvi i jača ćelije. Pored toga, njegova antibakterijska svojstva sprečavaju razvoj nezdravih bakterija. To je jedan od najsuperiornih “superhrana” koje postoje, za detoksikaciju krvi i jačanje imuniteta.

Kada su ljekari rekli 74-godišnjem Deniju Mek Donaldu iz Irske, da ima rak želuca, tako žestok da je najvjerovatnije da će ga ubiti u roku od tri mjeseca, on je odlučio da ignoriše njihove savjete kako bi izbjegao tretman toksične hemioterapije i da prihvati prehrambeni pristup ozdravljenju.

Četiri godine kasnije, Deni je sjajno, zahvaljujući dnevnom protokolu koji je usvojio i koji uključuje i ispijanje sokova pšenične trave (mlade pšenice), hranjive guste “superhrane” s raznim nevjerovatnim zdravstveneim beneficijama.

Prema pisanju medija Sunday World, Deni je postao svjestan svog stanja kada mu je čir na želucu odjednom eksplodirao u njegovom stomaku. Nakon što je prevezen u bolnicu s farme na kojoj živi, ljekari su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili da je Deni zapravo imao težak oblik raka želuca koji se proširio po cijelom tijelu.

Oni su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio od raka, prema njihovom mišljenju, bio prolaz kroz konvencionalno lečenje – hemioterapija i zračenje.

Za razliku od većine ljudi, Mek Donald je odlučio da istraži druge metode liječenja. Kasnije je obavijestio svoje ljekare da se opredijelio za vlastiti domaći tretman koji uključuje mladu pšeničnu travu.

Nimalo iznenađujuće, doktori su bili prilično ljuti, ističući kako će on biti “mrtav u roku od nekoliko nedjelja”, ako bi odbio njihove doktorske savjete. Ali Deni je izabrao pšeničnu travu umjesto hemioterapije.

“Rekao sam doktorima da nisam bio spreman da se podvrgnem toku liječenja koji mi je predložen. Znao sam da će me ubiti. Oni su bili bijesni što sam došao do tog zaključka. Moj privatni doktor me je upozorio da ću biti mrtav za tri mjeseca”, istakao je Mek Donald.

Denijev izbor za korištenje pšenične trave kao tretmana za njegov rak se temeljio na brojnim iskustvima za koje je čuo od prijatelja o čudesnom ljekovitom svojstvu zelene pšenice.

“U roku od sedam dana osjećaj peckanja koji sam imao je otišao, i ja sam se osjećao puno bolje. Prestao sam da uzimam tablete koje su mi bile propisane i od tada nisam uzeo ni jednu tabletu do dana današnjeg. Mjesec dana kasnije bol je potpuno nestao i znao sam da sam na putu oporavka. Pšenična trava je djelovala. Napravio sam pravu odluku nakon odbijanja savjeta doktora”, rekao je on.

Takođe, Mek Donald je dobio svu težinu koju je izgubio kao rezultat korištenja lijekova za njegovu bolest. Počevši sa samo jednom 28 grama pšeničnog soka dnevno, kasnije je stigao do 200 grama pšenične trave na dan. Deni kaže da je uspješno izliječio rak.

“Znam puno doktora koji misle da pšenična trava nema kvalitete i sposobnosti za ubijanje raka, ali ja sam živi dokaz da to nije istina i da ona funkcioniše”, dodaje on.

Šta je to mlada zelena pšenica ili pšenična trava?

Mlade zelene travke žitarica, koje se melju, danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode.

Lišće mlade zelene pšenice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih materijama sa dobrim efektom na organizam. To je zapravo mlada zelena pšenica ubrana prije razvitka zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pšenica sastavom više liči na zeleno lisnato povrće nego na žitarice. Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Potom se provodi ekstrakcija i sušenje, a zatim nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica danas pouzdano predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidanata, pa se vjeruje da može da zaštiti čovjeka od brojnih bolesti današnjice.

Nutritivne i zdravstvene karakteristike mlade pšenice

Kada se uzgaja u organskim uslovima, lišće mlade pšenice zadržava 82 od 92 minerala prisutnih u zemlji, a procenjuje se da 1 kašičica praha mlade pšenice (3g) sadrži istu količinu minerala kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.

Lišće mlade pšenice sadrži vitamine A, C, B, E i K, kao i minerale koje nalazimo u zemlji uključujući kalcijum, magnezijum, željezo, cink, kalijum, fosfor i kobalt.

Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pšenice nije termički obrađen, ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.

Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih hemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski efekat. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih sudova, i uopšteno obogaćuje ishranu.

Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportistima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima, a i kod neredovne i jednolične ishrane.

Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja nivoa životne energije.

Recept za detoksikaciju

Ukus soka mlade pšenice u početku se može činiti neobičnim, pa se preporučuje da se pšenica kombinuje sa nekim drugim voćnim ili sa sokom od povrća. Posebno se dobro slaže sa sokom od jabuke.

Zbog intenzivnog ukusa i visokog sadržaja nutrijenata, počinje se sa oko 3g dnevno (jedna kašičica praha), a zatim se postupno povećava količina do oko 6 g dnevno (dvije kašičice praha).

(Fenserka.com/centarzaprirodnumedicinu.com)