IMA 75 GODINA I BOLJU KRVNU SLIKU OD UNUKE: Njena tajna je u tome što pola sata prije svakog obroka popije ovaj napitak

0
565


Izuzetno je veliki broj ljudi koji inače imaju problema sa svojim krvnim pritiskom, kojeg je zaista teško održavati u granicama normale, bez obzira na to da li se radi o starijim osobama ili o mlađim, posebno ako se u obzir uzme način života kojem smo svi izloženi danas.

Ipak, u današnjem članku vam donosimo jedan recept za koji baka iz Rusije, koja je davno proslavila svoj 75. rođendan smatra da je najbolji način da vaša krvna slika ostane u što boljem stanju, a sigurno ćete se obradovati što je riječ o posve prirodnom lijeku koji možete sami da napravite već danas.

Ono što vam je potrebno za pripremu jeste 300 grama crnog luka, te još samo 250 ml vode.

U toku deset dana, svakog jutra treba da kuhate nekoliko oljuštenih glavica crnog luka, te da to držite da vri na laganoj vatri osam do deset minuta, a poslije toga onda podijelite taj napitak na tri dijela. Najbolje bi bilo da pijete po trećinu prije svakog glavnog obroka u svom danu, kako ćete na taj način sigurno da postignete najoptimalnije moguće rezultate.

Ovo možete da praktikujete najduže šest mjeseci i to tako što ćete deset dana da pijete ovaj napitak bez prekida, a narednih deset dana vam slijedi pauza koju biste uvijek trebali da ispoštujete, kako ne biste postigli efekte suprotne od željenih.

Isto tako, od koristi je i to što ovaj prirodni lijek obnavlja nivo kalcija, cinka, te gvožđa u vašem organizmu, što je itekako od velike koristi za naše zdravlje.
Izvor: magazindan.info