EVO KAKO DA ZUVIJEK POBJEDITE NESANICU: Ove 4 aktivnosti će promjeniti vaš život iz korjena!

0
523

Pokušali ste sve kako biste pobjedili nesanicu i napokon lijepo prespavali noć, no ništa vam nije pomoglo?

Nedovoljno sna negativno utiče na naše zdravlje, zato je potrebno pronaći odgovarajuće sredstvo koje će nam pomoći da na kraju dana lako utonemo u san. Evo nekoliko aktivnosti koje će vam pomoći da lakše utonete u san.

Trčanje

Kada ste pod stresom ili se osjećate preplavljeni negativnim emocijama, lagano trčanje može vam pomoći da očistite um i da se potpuno opustite. Možete trčati i samo 20 minuta. To će biti dovoljno da vas umori, a neće vas iscrpiti.

Šetnja

Ako trčanje nije za vas, možda biste trebali razmisliti o večernjoj šetnji, odmah nakon večere. Srce vam neće raditi istom brzinom kao kada trčite, ali će vam krv strujati i brže ćete svariti večeru.

Joga

Određene vrste joge mogu biti jako opuštajuće. Možete, naravno, ići na časove joge, ali pokušajte se jednostavno spustiti na pod, upaliti nekoliko svijeća i uživati u trenutku. Ako niste sigurni odakle da krenete, na internetu pronađite poze joge za početnike i vježbajte.

Dizanje tegova

Podizanje tegova jedna je od onih vježbi koje početnicima djeluju zastrašujuće. No ovu aktivnost može zaista praktikovati svako i prilagoditi je svojim sposobnostima. Ne garantujemo da nećete osjećati posledice dizanja tegova u svojim mišićima, ali barem ćete se potpuno naspavati.
Izvor: cosmopolitan