Da li ste znali da na tijelu postoji “DUGME ZA PRAŽNJENJE”? Lako se aktivira, a problem zatvora ćete riješiti odmah!

0
401

Vjerujemo da je svako bar jednom u životu doživio nelagodnu epizodu sa probavom, bilo da se radi o dijareji, zatvoru ili nadutosti.

Od zatvora ili opstipacije pate milioni ljudi, od kojih su čak tri četvrtine žena, ali se takav jedan opasan problem prešućuje. Danas vam donosimo jedan jednostavan trik pomoću kojeg ćete na jako lagan način obaviti veliku nuždu, pa čak i onda kada nemate problem sa tim. Sve što će vam biti potrebno jesu vaš dva prsta, a ono što trebate da uradit jeste da ih pritisnete ispod pazuha, ali nikako jako.

Ukoliko budete pritiskali jače sa dva prsta područje ispod pupka, možete stvoriti unutrašnje probleme. baš iz tog razloga je potrebno da budete pažljivi. Ako primjetite da ipak ne možete izvršiti veliku nuždu, ne pokušavajte na silu. Jedni od najčeščih uzorka loše probave su:

Neadekvatan unos vlakana u prehrani, neadekvatan unos vode, narušena rutina u prehrani kao što su putovanja, stres kao i konzumiranje velike količine nmliječnih proizvoda. Ponekad su sami problemi sa probavom povezani sa gutanjem zraka tokom jela ili čak žvakanje žvakaće gume.

Pored toga, i tijesna odjeća može pogoršati probavne probleme. Na nesreću, sve manji broj ljudi konzumira jako malo vlakana. Prosječno uzimanje 10 do 14 grama vlakana dnevno, dok neki doktori preporučuju i do 35 grama. Čak bi bilo idealno da kombinirate različite namirnice sa topivim i netopivim vlaknima, kako biste na taj način podstakli zdravu probavu. Neke od najzdravijih namirnica koje su bogate vlaknima su cjelovite žitarice, svježe i suho voće, orašasti plodovi kao i povrće.
Izvor: magazindan.info