ČETIRI GODINE JE BILA NEZAPOSLENA JER JE PREDEBELA DA RADI: Sve joj je bilo mrsko i teško, a sad izgleda kao TOP MODEL!

0
650
Profimedia

Dala je otkaz jer je “predebela da radi” a za godinu dana se potpuno transformisala i ima novi posao.

Luiz Nikola Hikson (28) iz Lutona borila se sa sindromom policističnih jajnika, anksioznošću i alkoholizmom. Posljedica svega toga, kaže, bila je brojka na vagi koja je pokazivala 107 kilograma.

  • Nisam mogla da uhvatim korak sa bilo kim sa kim bih šetala. Imala sam neizdržive bolove posle nepunih pet minuta hodanja, a redovno sam se razboljevala od infekcija koje je izazivao višak kilograma – kaže Luiz, dodajući da ju je otac često upozoravao da će završiti kao i on, sa teškim oblikom dijabetesa, ukoliko nastavi istim tempom.
Profimedia

Kako kaže, prestravila se kada je vidjela da ima 107 kilograma, te je uskoro zakazala bajpas želuca. Bilo je to februara 2018. godine, a nakon operacije morala je da potpuno promijeni stil života.

Od tada, potpuno je promijenila ishranu. Danas njen tipičan dan u obrocima izgleda tako da za doručak pojede slaninu, jaja, povrće i proteinski tost. Za ručak obično bira lososa ili pileću salatu a za večeru je također neki protein ili pasta. Povremeno jede voće, a veoma rijetko čokoladu.

Profimedia

Do aprila 2019. godine izgubila je 51 kilogram, a sada ima 58 kilograma.

  • Ranije sam pokušavala da se stalno šalim na svoj račun kako me ljudi ne bi ismijavali zbog debljine i u suštini, poricala sam da nešto nije u redu. Međutim, došlo je do tačke kada više nisam mogla da ignorišem to što mi se dešava. Menstruacije su mi bile sve obilnije i bolnije. Dane bih provodila u krevetu i nisam ništa radila, a onda bih se za vikend opijala i prejedala. Na kraju, nisam više mogla ni da idem na posao iako nije bio posebno fizički zahtjevan. Prosto, nisam imala ni snage ni energije ni volje – priča Luiz.
Profimedia

Sada je potpuno promijenila stil života.

Mnogo sam sretnija i zadovoljnija, što znači da sam uspjela i da popravim neka stara, propala prijateljstva jer sam sada konačno zadovoljna sobom i svojim životom. Sada sam stalno na nogama, imam svoj posao, mogu da idem sama u nabavke i mogu da hodam koliko god treba. Sada sam asistentkinja u jednom velikom skladištu, što znači da malo imam posla sa klijentima a malo sam u skladištu. Sve u svemu, veoma sam aktivna. Budući da četiri godine nisam imala posao, presretna sam – kaže Luiz, dodajući da u slobodno vrijeme ide u teretanu i da je 90 odsto sretnija nego ikada ranije.

Profimedia

Za sve koji žele da smršaju imam jedan savjet. Ne oklevajte da pitate bilo koga za pomoć – ljekara, svoje bližnje, bilo koga. Pokušajte da na internetu nađete zajednicu koja će vam pomoći i motivisati vas – zaključuje Luiz.

Fenserka.com/Žena.rs