8 NAČINA DA SPRIJEČITE PREBRZO STARANJE KOŽE: Nikad jednostavnije rješenje

0
754
, Image: 354321393, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Iako ne možemo zaustaviti svoje tijelo da ostari, sigurno možemo učiniti nešto da usporimo proces starenja. Rješenje za borbu protiv neugodnih bora i promuklih ruku ne moraju biti kozmetičke operacije, majka priroda prepuna je čarobnih darova koje možemo posuditi za pomlađivanje naše kože.

Ovo možete koristiti u borbi protiv procesa starenja vašeg tijela i borbe protiv vidljivih znakova starenja.

  • Uključite borovnice u svoju svakodnevnu prehranu.

Starimo i koža nam propada zbog procesa koji se naziva oksidativno oštećenje DNK, što je nenadmašno, ali može ga se usporiti redovitim konzumiranjem borovnica. Ovo sićušno voće bogato je antioksidansima i pomaže vam u borbi protiv znakova starenja na najukusniji način. Uključite ga u svoju dnevnu prehranu i promatrajte promjenu.

  • Ograničite unos šećera.

Najnovije istraživanje otkrilo je da konzumiranje šećera ubrzava proces starenja u ljudskim tijelima i dovodi do tamnih krugova, dehidracije i bora. Kako bi se borili protiv starenja, stručnjaci savjetuju da ljudi trebaju ograničiti unos šećera i izbjegavati slatku hranu i piće koliko mogu. Držite se pitke vode.

  • Izbjegavajte spavanje licem uz jastuk.

Ako ste netko tko preferira spavanje na trbuhu s licem na jastuku, predlažemo da odmah pokušate promijeniti naviku. Prema različitim studijama i stručnjacima, spavanje s licem okrenutim prema jastuku uzrokuje bore koje bi mogle samo zauvijek ostati s vama. Najbolji lijek je prevencija. Trenirajte spavati na leđima kako biste izbjegli rane znakove starenja.

  • Kontrolirajte razinu kalcija.

Svi znaju da je kalcij dobar za naše kosti, ali mnogi nisu svjesni da on igra vitalnu ulogu u zaštiti nas od ranog starenja. Pored svih dobrih hranjivih sastojaka koje naš organizam čini, odgovarajuća razina kalcija može umanjiti znakove starenja i pomoći nam da gracioznije ostarimo s jakom koštanom strukturom.

  • Učinite zeleni čaj najboljim prijateljem.

Zeleni čaj dar je koji pomaže vašem tijelu iznutra i izvana. Ovaj napitak bogat antioksidansima popravlja stanice kože i čini se da izgledate mlađe. Također smiruje crvenilo i iritaciju na vašoj koži jer ima protuupalna svojstva. Redovita konzumacija zelenog čaja održavat će vašu kožu čvrstom i zdravom. Na oči možete postaviti i vrećice zelenog čaja na nekoliko minuta kako biste izbjegli tamne krugove i natečenost.

  • Neka vam tuševi budu kratki.

Da biste zadržali starenje u zaljevu, morate se oprostiti od onih dugih toplih kupki koje uzimate. Utvrđeno je da kupanje ili tuširanje duže vrijeme oštećuje vašu kožu i čini je suhom. I ne samo to, već vodi i do vidljivih znakova starenja poput bora i labave kože. Držite kratko vrijeme kupanja i rutinu njege kože.

  • Zaštitite se od sunca.

Da biste zadržali starenje u zaljevu, morate se oprostiti od onih dugih toplih kupki koje uzimate. Utvrđeno je da kupanje ili tuširanje duže vrijeme oštećuje vašu kožu i čini je suhom. I ne samo to, već vodi i do vidljivih znakova starenja poput bora i labave kože. Držite kratko vrijeme kupanja i rutinu njege kože.

  1. Meditirajte i izbjegavajte stres.

Previše stresova pojačava proces starenja u vašem tijelu. I ne samo to, prekomjerno razmišljanje i anksioznost dovode i do preranog starenja. Pokušajte ne dopustiti da vas stvari previše muče. Lakše je reći nego učiniti, znamo, ali tu dolazi i meditacija. Meditacija pomaže u opuštanju živaca i oslobađanju sretnih hormona u tijelu, što vam omogućava da se osjećate bolje. To je najjeftiniji način sprečavanja starenja.

Koja je vaša svakodnevna rutina njege kože? Podijelite to s nama u komentarima!

Fenserka.com