5 ZNAKOVA DA NE KONZUMIRATE DOVOLJNO VODE: Evo šta nedostatak tekućine može prouzrokovati

0
683

Svima koji su ranije imali bolnu glavobolju, koji su imali natečene desni, rečeno je da piju više vode jer je to odgovor na mnoge zdravstvene probleme.

Iako ne možemo reći da će pijenje vode riješiti sve naše zdravstvene probleme, optimalna hidratacija tijela je vrlo važna. Potrebna nam je voda za regulaciju tjelesne temperature, ključna je za održavanje funkcije bubrega i uklanjanje štetnih tvari, kaže dr. Sc. Aaron Clark. Kada gutate, tijelo točno zna gdje će poslati H20. “Tijelo je nevjerojatno pametno i koristit će vodu tamo gdje je najpotrebnije”, kaže dr. Aaron.

Ošamućenost

Imate problema s koncentracijom? U američkom časopisu iz 2012. godine, istraživači su otkrili da dehidracija organizma usporava pažnju i koncentraciju. Također, umor, anksioznost, razdražljivost kod mladih su uzrok dehidracije. Kod muškaraca koji piju manje vode koncentracija se smanjuje za vrijeme vožnje i na taj način povećava mogućnost sudara.

Zatvor

Veća dehidracija uzrokuje zatvor. Kad debelo crijevo apsorbira vodu, stolica jedva ide dalje. Premali unos tekućine za žene povećava mogućnost patnje od opstipacije za 30%. Redovita upotreba vode najbolje je rješenje ovog problema.

Puno se znojite i pijete lošu vodu

Ako radite vježbe, umorni ste i znojni i ne pijete vodu, vjerojatno ćete osjećati vrtoglavicu, slabost, trebali biste se napiti svakih dvadeset minuta vježbanja.

Problemi s mokraćom.

Kada kroz vaše tijelo ne prođe dovoljno vode, bubrezi neće proizvoditi puno urina. Vaš će urin imati jači i neugodniji miris.

Glavobolja

Čak i blaga dehidracija može dovesti do glavobolje. “Ne znamo tačno zašto, ali to može imati neke veze s činjenicom da dehidracija snižava razinu tekućine u vašoj leđnoj moždini i mozgu, što može utjecati na moždani pritisak”, kaže dr. Clark.