10 SVAKODNEVNIH NAVIKA KOJE VAM MOGU UGROZITI ZDRAVLJE: Niste ni svjesni KOLIKO GRIJEŠITE!

0
808

Postoje radnje koje svakodnevno izvodimo bez obraćanja pažnje na to da li ih izvodimo ispravno ili ne. Ponekad je bolje gledati ove svakodnevne stvari iz drugog ugla. Naravno da svi znamo kako se istuširati ili oprati kosu, ali radimo li to na najefikasniji način?

Fenserka će vam pokazati nekoliko korisnih savjeta koji će dati još više svjetla za pravilno obavljanje svakodnevnih radnji. Neki od njih mogu čak i vaš svijet okrenuti naopačke.

Kako oprati kosu

Osušite vlažnu kosu majicom umjesto peškirom kako biste izgladili vašu frišku. Prstima upotrijebite nežno masiranje šampona u kosu. Korijeni se nikada, nikad, ne trebaju uslovljavati. Zatim raščistite kosu prije nanošenja bilo kog balzama za kosu.

Kako nositi ruksak u javnom prevozu

Da biste se zaštitili od džepova, dok ste u javnom prevozu, bolje je imati ruksak nadohvat ruke.

Kako držati upravljač

Najsigurnije mjesto za stavljanje ruku je na središnjoj liniji (kao što je prikazano na gornjoj slici). Ovaj položaj sprečava da se vazdušni jastuci otvore na vašim rukama i rukama, te tako štite glavu i telo.

Kako perete zube

Ne trebate pokrivati ​​svaku četkicu zubnom pastom na isti način kao što to vidite u oglasima o pasti za zube. U stvarnosti vam treba samo mali kap.

Kako narezati na pojas na rez na prstu

Prerežite 2 ljepljiva kraja na pola i zalijepite ih na prst u obliku križanog križa. Sada možete raditi sve što želite bez da budete previše oprezni.

Kako popraviti uski grudnjak

Ako ustanovite da vam se grudnjak previše steže, čak i kad je veličina šalice ispravna, upotrijebite produžetak grudnjaka kako biste povećali veličinu trake.

Kako objesiti toaletni papir

Najbolje je toaletni papir objesiti tako da mu se odvojivi kraj okrene od zida, a ne nasuprot njemu. Na taj način vaše ruke neće dodirnuti zid što na njemu može imati štetne bakterije.

Kako održavati ruke čistima

Samo su gelovi koji sadrže manje od 60% alkohola najkorisniji. Ostali uređaji za čišćenje ruku ne uklanjaju sve vrste mikroorganizama. Ako je to slučaj, morat ćete oprati ruke.

Kako se istuširati

Kao i topla voda, dugotrajno kupanje previše isušuje kožu, što rezultira osipima i svrbežom. Optimalno trajanje tuširanja je oko 10 minuta.

Kako izbjeći greške nakon teretane

Nakon rada, temperatura vašeg osnovnog tijela se povećava, pa ako čeznete za hladnim tušem, nemojte sami da čekate. Hladan tuš pomaže u procesu oporavka kada je riječ o vašim mišićima. Umanjuje bol i pomaže mišićima da se brže obnove.

Vježbanjem se vaša mišićna vlakna istežu i koristi glikogen za točenje goriva. To je razlog zašto je nadoknađivanje tih gubitaka tako presudno. Pokušajte jesti obrok koji se sastoji od proteina i malo ugljikohidrata ne više od 30 minuta nakon vježbanja.

Jeste li već isprobali neki od ovih savjeta? Podijelite svoje misli sa nama.

Ilustrirali Daniil Shubin, Marat Nugumanov, Jekaterina Ragozina, Victor Senin, Anna Syrovatkina

Fenserka.com