ZA NJEGA NAUKA KAŽE DA JE NAJLJEPŠI NA SVIJETU: Stari Grci su ovakve muškarce smatrali SAVRŠENSTVOM!

0
1166

Da li se slažete s tim da je glumac Robert Patinson najljepši muškarac na svetu?

Holivudska zvezda Robert Patinson proglašen je najljepšim muškarcem na svetu, prema rezultatima istraživanja koje je imalo za cilj da izabere savršeno lice muškarca.

Tridesetrogodišnji glumac ima 92.15 odsto pravilnosti prema “zlatnom preseku” lepote, te je tako iza sebe ostavio neke od najpoznatijih zavodnika kao što su Bred Pit i Dejvid Bekam.

Robertove oči, obrve, nos, usne, brada i vilica, pa samim tim i oblik lica su najbliži onome što su stari Grci smatrali perfekcijom.

Britanski glumac Henri Kavil se našao na drugom mjestu sa 91.64 odsto, Bredli Kuper na trećem, a na četvrtom je Džordž Kluni.

Zašto je “zlatni presek” tajna ljepote?

View this post on Instagram

#henrikavil#people

A post shared by @ yenneferf on

Proporcija zlatnog presjeka predstavlja izvor savršene ljepote, a ova formula mjerenja se koristila još u renesansi kada su umjetnici i arhitekte uz pomoć jednačine, poznatije kao Zlatni presjek, stvarali svoja remek-djela.

Univerzalna matematička formulu ljepote se zasniva na tačnim mjerama – dužini i širini nečijeg lica, nakon čega se dobijaju rezultati.

Mjerenje se vrši od gornje linije čela do razmaka između očiju, od linije očiju do brade, pa zatim od dna nosa do dna brade.

Osoba se smatra lijepom ako su svi brojevi približno jednaki.

View this post on Instagram

Who else gets lost in his eyes?!🥰 #bradleycooper

A post shared by Bradley Cooper (@bradleycooper0fficial) on

Pažnja se potom posvećuje simetriji i proporciji lica. Da biste prema “zlatnom preseku” bili lepi dužina uha mora biti jednaka dužini nosa, a širina oka jednaka razmaku između očiju.

Pogledajte kompletnu listu najljepših poznatih muškaraca na svijetu:

  1. Robert Patinson
  2. Henri Kavil
  3. Bredli Kuper
  4. Bred Pit
  5. Džordž Kluni
  6. Hju Džekmen
  7. Dejvid Bekam
  8. Idris Elba
  9. Kanje VestŽ
  10. Rajan Gosling