ŽELITE RAVAN STOMAK BEZ TERETANE?! Potrebni su vam samo PRSTI, primijenite ovih 7 TEHNIKA!

0
687

Ako ste primijetili nekoliko dodatnih centimetara u struku, ne brinite! Srećom, postoje načini da se riješite tih viška kilograma koji čak odgovaraju i lijenim ljudima.

Pa da počnemo!

7. Potaknite cirkulaciju krvi u trbuhu – Ruke trljajte kako biste zagrijali površinu prstiju i dlanova. Kad su dovoljno tople, počnite ih trljati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto oko pupka. Masirajte 2-3 minute.
6. Riješite se nadutosti – Pronađite tačku koja se nalazi 4 prsta iznad pupka. Masirajte ovu tačku 2-3 minute u smjeru kazaljke na satu i isto toliko vremena u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
5. Učinite struk tanjim- Postavite obje ruke na obje strane trbuha s dlanovima okrenutim jedan prema drugom. Ruke gurnite i stisnite trbuh između njih. Učinite to 3-5 puta.Zatim uzmite trbuh za obje ruke i protresite trbuh. Tresite 10-15 sekundi.
4.Stisnite salo -Stisnite salo s obje ruke istovremeno. Nastavite stiskati po cijelom trbuhu i njegovom donjem dijelu. Radite to 2-3 minute
3. Limfna drenaža – Postavite vrhove prstiju na strane trbuha i polako počnite masirati prema sredini i prema srcu. Ponovite 5-10 puta. Zatim stavite ruke na obje strane kukova i prstima ispružite kožu prema pazuhu. Nakon istezanja kože na hipbonu, pomaknite ruku više i ponovite. Učinite to 5-7 puta duž obje strane tijela.
2.Kineska masaža-Postavite jednu ruku na pupak. Vršite čvrsti pritisak, i pomoću dva prsta trljajte trbuh u malim krugovima. Postepeno proširite krugove, odmičući se od pupka na strane. Masirate 2 minute.
1. Koristite tačke pritiska – Ren 6, Ren 4 i Ren 3 možete pronaći oko 1, 2 i 3 inča ispod vašeg trbuha. Ki 16 tačke nalaze se na obje strane vašeg pupak, udaljene oko 0,5 inča od njega. Zigong tačke možete naći na obje strane vašeg trbuha 3 inča ispod vašeg trbuha i 2 inča na obje strane. Postavite 2 prsta na tačku i nježno masirajte područje. Zatim pritisnite i držite nekoliko minuta. Ponovite sa svakom tačkom.

Fenserka/Brightside