ZBOG NJIHOVOG VJENČANJA JE PREKINUT DNEVNIK: Brena ispričala detalje BRAKA KOJI TRAJE SKORO 3 DECENIJE , a vole se kao i prvog dana! Ovo je njihova tajna za uspjeh

0
745
Instagram

Lepa Brena i Boba Živojinović 7. decembra proslavit će 28 godina braka, a pjevačica je tim povodom otkrila kako su uspjeli da se izbore sa svim izazovima koje je život nosio

Boba i ja smo ušli u brak kao ostvareni ljudi, gdje smo prošli puno toga stvarajući svako svoju karijeru u svom domenu. Naravno njegova karijera je bila svjetska i naglo je prekinuta. Morao je rano da odraste, jako je rano dobio prvo dijete. Znate, život vas šiba, traži od vas velike rezultate i traži da odrastete mnogo ranije.

Foto:Printscreen

Čovjek ne može da bude pretjerano dugo zanesen, ja sam počela da radim još od svoje 16. godine. Htjela sam još na fakultetu da se zaposlim i izdržavam se, međutim to je za moje roditelje i njihov mentalni sklop bilo prekomplikovano.

Mislili su – sama ja u Beogradu, kako ću, gdje da radim i šta. Međutim kako se snalaze sva djeca, tako sam i ja. Otišla sam u Brčko, srela članove tadašnjeg ‘Slatkog grijeha’ i poslije tri mjeseca počela da radim. A evo, naredne godine Saša Popović i ja ćemo proslaviti 40 godina poslovne saradnje- prisjetila se Brena pa dodala:


Bobu i mene je život izoštrio i naučio ono što je najbitnije, a to je da održite zajednicu ukoliko se volite i poštujete. Mislim da se to poštovanje i ljubav nose i uče iz svoje porodice. Mi živimo u sistemu u kome žene i majke nisu cijenjene, u kom je zakonski to normalno, a prosto negdje u realnosti nepodrživo. Svaki dan čujemo šta se desilo nekoj ženi, majci, djetetu, što mene kao javnu ličnost i suprugu, sestru, majku koja ima podršku cijele porodice jako pogađa.

Printscreen Instagram


Pjevačica ne krije da su se ona i Boba suočavali sa mnogim izazovima kroz dugogodišnji brak. Ipak naučili su na koji način da održe svoju ljubav, a za to je kako pjevačica tvrdi, uvijek potrebno dvoje.

Ukoliko ne podržavate ljubav, ona će se prekinuti. Ljubav je kao biljka, morate da je njegujete, zalijevate i da se svakodnevno trudite oko nje. Mi smo naučili kako jedno drugo da volimo i poštujemo i kada treba da budemo podrška i potpora jedno drugom. Nije dovoljno da muškarac samo ženi bude podrška, već treba da to bude uzajamno. Uvijek sam bila protiv tih feminističkih i sličnih teorija, u smislu da mi ne treba da podržavamo jedni druge- objašnjava ona i tvrdi da samo tako djeca sutradan mogu da izrastu u sretne i samostalne ljude.