Uši vam se iznenada zacrvene i imate osjećaj kao da gore? Evo koje oboljenje razara vaš organizam: Upozorenje!

0
3379

Prema mnogim istraživanjima koje su sprovedene u medicinske svrhe utvrđena je velika neurološka povezanost između nekih tačaka na našem tijelu i sa nekoliko naših organa.

Tako je otkriveno da samo promatranjem naših ušiju možemo ustanoviti u kakvom se trenutno zdravstvenom stanju nalazimo. Možemo čak i predvidjeti neke probleme koji bi nas mogli koštati zdravlja. Uši nam mogu pomoći kod identifikacije, jer ne postoje dva identična para ušiju kao što je slučaj kod otisaka prstiju, te se na osnovu njih može identificirati osoba.

Također, spojena ušna resica je recesvina naslijedna osobina, međutim odvojena ušna resica je mnogo više dominantija osobina kada se tiče nasljeđivanja. Ako na vašim ušnim resicama imate dijagonalni nabor, to može da ukazuje da imate neke koronarne probleme i bolesti, odnosno da postoje velike šanse da ćete u skorijoj budućnosti imate nekih zdravstvenih poteškoća.

Međutim, ukoliko su vaše uši suviše blijede, to može biti jasan pokazatelj da vašem organizmu treju vitamini i minerali, kao što je kalcijum. Međutim, ako su vaše uši crvene, to može da bude znak da imate nekih problema sa bubrezima, te vam savjetujemo da što prije posjetite svog doktora.

Ako su vam uši jarko crvene boje, to može ukazivati da imate velike glavobolje, a mogući su i gubici pamćenja, kao i neke druge bolesti mozga. Također postoje i neke tačke na ušima koje je dobro s vremena na vrijeme pritisnuti, recimo štipaljkom, pa se na taj način možete riješiti određenih bolova koje vas mogu mučiti u tijelu.