U KROMPIR JE ZADIO RUŽU I TAKO POSADIO: Nakon 7 dana je izraslo nešto što je sve oduševilo, i vi ćete odmah uraditi isto

0
341

Stalno na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o nekim zaista kreativnim idejama, koje su uglavnom jako jednostavne i praktične pa im tako svako može da pronađe primjenu u svojim domovima ili pak dvorištima.

Ono što vam otkrivamo u našem današnjem članku moglo bi se pokazati jako korisnim za vaše dvorište ili za vas balkon, ako ste uvijek željeli da imate uspješne i lijepe ruže na kojima će kasnije da vam zavide svi oni kojima vaše ruže privuku pažnju. Kako da to uradite, otkrivamo u nastavku našeg članka, a mislimo da će vam se trik zaista svidjeti.

Ono što treba da pripremite jeste da uzmete plastičnu bocu, jedan krompir, potrebnu zemlju za saksiju, te da uzmete jednu rezanu ružu. Sa ruže obavezno slonite lišće, a onda obrežite stablo negdje od 45 stepeni. Zatim u krompiru napravite rupu koja će bili dovoljna da stavite ružinu stabiljku. Što se tiče krompira, izaberite neki koji je čvrst, kako se ne bi izgnječio odmah.

Zatim napunite saksiju sa dvije trećine zemlje prije nego dodate i krompir tu. Zatim ćete od plastične boce da napravite mali staklenik, a poslije toga samo trebate da vodite brigu da se ruža ne osuši i da čekate prve znakove njenog života.

Kasnije će rezultati da vas oduševe, samo ako pregurate taj prvi period, kako je on u svakom slučaju najkritičniji, a kasnije postane jako lako da održavate svoje ruže, koje će jako brzo da postanu ponos među cvijećem koje se nalazi u vašem dvorištu ili pak na vašem balkonu.

Izvor: magazindan.info