U JAVNOSTI JE UVIJEK HODALA SPUŠTENE GLAVE, SADA JE OTKRIVENO ZAŠTO: Tajna princeze Diane isplivala na vidjelo

0
983

Kada se udala za princa Charlesa, Diana Spencer imala je tek 20 godina….

Nakon udaje za princa Charlesa, Diana Spencer preko noći postala je itekako zanimljiva javnosti, a svaki njezin korak gledao se pod lupom. Svi su očekivali da će preko noći savladati i zapamtiti sva moguća kraljevska pravila te protokole, a upravo to bilo joj je iznimno teško i stvaralo teret.

Kada se danas pogledaju neke njene fotografije iz ranijih dana, vidljivo je kako je u javnosti, na većini njih, glavu lagano naginjala naprijed. Zašto je to radila, Diana je otkrila u intervjuu koji je dala Andrewu Mortonu. I u knjizi ‘Diana: Her True Story – In Her Own Words’ objasnila je sve.

‘Kada sam tek stupila na scenu, uvijek sam naginjala glavu. Sada kada gledam te fotografije, na njima izgledam mrzovoljno, ali nisam takva bila. U svojoj glavi bila sam prestrašena. Mrzovoljna nisam bila ni kao dijete. To jednostavno nisam ja. Samo sam se bojala sve te pozornosti koju sam dobivala i trebalo mi je šest godina da se priviknem na sve to. Jedne minute bila sam niko i ništa, a već druge princeza od Walesa, majka, igračka za medije, članica kraljevske porodice… Bila sam previše toga za jednu osobu’, rekla je princeza Diana.

Ali prema riječima jedne od kraljičinih tajnica, Dickie Arbiter, postojao je još jedan razlog za to što je spuštala glavu, a otkrila ga je za Vogue.

‘Upoznala sam je tri ili četiri dana prije vjenčanja. Napunila je 20 godina, a ljudi su je zvali ‘sramežljiva Di’ jer je uvijek spuštala glavu dok bi razgovarala s nekim. No ona ustvari nije bila sramežljiva, a mislim da je to bilo zbog njezine visine – bila je visoka 178 centimetara, stoga se često morala glavom naginjati prema ljudima kako bi bila ‘na njihovoj razini’, da se oni ne osjećaju neugodno.’