“TATA, DOBILA SAM PRVI PUT”: Evo kako je samohrani otac preživio PRVU MENSTRUACIJU svoje kćerke! (FOTO)

0
817
Facebook

Biti samohrani otac vjerovatno samo po sebi nije lako, a biti samohrani otac devojčice u pubertetu je poseban izazov.

Maverik Austin iz Teksasa je svojim primjerom dokazao kako i otac može dobro da se snađe sa ženskom fiziološkom pojavom – prvim menstrualnim ciklusom svoje kćerke.

Kad je shvatio da mu je kćerka Avi (11) u školi dobila prvu menstruaciju zbog koje se uplašila, on joj je pritekao u pomoć.

Kao i mnoge djevojčice njenog uzrasta, Avi nije bila skroz sigurna šta se događa kad je prvi put vidjela krv na donjem vešu, pa je iz škole nazvala tatu da mu se požali kako joj se “nešto čudno događa”, te misli da “nije stigla na vrijeme u toalet”.

Facebook

Otac je istog trenutka sjeo u auto i stigao u školu.

“Požurio sam u školu, odnio joj rezervnu odeću, staru bacio u smeće i odjurio da obavim bitan poziv za konferenciju”, napisao je otac na Fejsbuku.

Međutim, poslije nekoliko sati djevojčica ga je ponovo zvala dok je imao važan poslovni sastanak i rekla “Tata, opet mi se dogodilo”.

Zbunjeni i zauzeti otac rekao joj je da se “bolje obriše i stavi malo toalet papira”, te da će je opet zvati za sat vremena.

“Nekoliko minuta kasnije mi je sinulo. O, Bože! Potrčim do kante za smeće da iskopam i pregledam donji veš od ranije i viknem: “To je krv!”

A kako menstrualna krv, pogotovo na početku ciklusa, može biti smećkaste boje, nije čudo da su i djevojčica i otac bili veoma zbunjeni.

Kako najdraži tata postupi? Krene u akciju, naravno”, napisao je Maverik koji je odmah prekinuo sastanak, izvinio se kolegama i objasnio da mora odmah da ide.

Facebook

“Trčim u školu i zovem usput školsku medicinsku sestru da potraži moje dijete i istovremeno proživljavam napad panike jer me je kćerka zvala u pomoć, a ja sam je otkačio. Utrčim kod sestre, a Avi stoji vrlo mirna, gleda me i kaže:

“Tata, dobila sam prvi put…” Otac ju je odmah zaustavio na pola rečenice.

“Već znam, Avi. Shvatio sam odmah, nekoliko minuta nakon što sam prekinuo poziv”, prisjeća se otac.

A kako bi ispravio grešku iz neznanja, za Avi je pripremio malo iznenađenje jer je kasnije pitala i dobija li se nešto za početak menstruacije, “kao kad ti zub ispadne”.

On je kao pravi otac odjurio do radnje i kćerku iznenadio sa dosta čokoladica i drugih slatkiša, cvijećem i sladoledom.

Fenserka.com/Stil.rs