“Svog muža smatram pravom muškarčinom jer zna kada treba udariti šakom od sto”

0
461

Svog muža smatram pravom muškarčinom jer zna kada treba udariti šakom od sto, a ponekad njegova ruka završi i na mom obrazu, moram reći zasluženo. On ju u suštini jako dobar čovjek, što je i najvažnije.

U braku smo već dvije i po godine i u tom periodu moj muž nikada nije bio na godišnjem odmoru. Međutim šef mu juče odobri 7 dana. Bila sam presretna zbog toga ali ipak i pomalo tužna jer meni moj šef nije dozvolio da i ja idem na godišnji u istom periodu kad u moj muž.

Došao je petak i jedva sam namolila šefa da me pusti ranije sa posla. Izašla sam u 12 sati, i trčećim korakom krenula prema autobusu, zamalo nisam pala sa ivičnjaka. Onda sam ponovo izjurila iz busa i ponovo trčala prema stanu. Mužu nisam ništa htjela da javljam, jer sam htjela da ga iznenadim, međutim desilo se obrnuto. Vidim otključana su vrata i ulazim unutra, kad ono on sa usisivačem u rukama sređuje stan. Sve je dignuto i očišćeno, a on u potkošulji usisava kuhinju.

To je bio prizor koji nikada neću zaboraviti. Od usisivača me nije čuo kada sam ušla, a ja sam samo stajala naslonjena na vrata i posmatrala ga minut dva, i nisam se mogla nagledati. Znala sam da je dobar čovjek, ali ono je dokaz da me osjećanja ne varaju.

Koji još muškarac uzme usisivač i usisava kuću, i to sam od sebe. U početku je bio malo ljut jer sam mu upropastila iznenađenje, ali je par poljubaca to sve sredilo.