SVAKI ORGAN U TIJELU IMA SVOJU TAČKU NA STOPALIMA: Masažom određene tačke EMINIŠITE BOL ZA SAMO 2 MINUTE

0
1889

Na ljudskim nogama postoji hiljadu nervnih završetaka. Posebni pristisci na određene tačke koje se nalaze na stopalima, pomoći će vam, ne samo da se opustite, nego i da stimulišete organizam u nastojanju da pravilno funkcioniše.

Zahvaljujući čudo-masaži stopala, moći ćete utcati na različite organe i sisteme organizma.

Odvojte nekoliko minuta za sebe, izmasirajte stopala velikim prstom i kažiprstom. Procedura je zanimljiva i dovešće vas u stanje blaženstva.

Dijelovi stopala koji su neraskidivo povezani sa organima našeg tijela:

Refleksologija stopala
Masirajući veliki palac na nozi, djelujete na hipotalamus. Ovo je veoma korisno za ljude koji imaju problem sa prekomjernom težinom. Pritisci na ovu tačku pomažu u kontrolisanju apetita, doprinose prirodnom mršavljenju.

U centru velikog palca nalazi se tačka koja je odgovorna za rad hipofize – glavne hormonske žlijezde. I ne bojte se nikakvog hormonskog disbalansa, ako posvetite dovoljno pažnje ovoj tački.

U osnovi velikog prsta postoji oblast koja je ekvivalent masaži štitne žlijezde! Nalazeći se pod konstantnim stresom, štitna žlijezda proradi čak i kod potpuno zdravih ljudi. Masirati ovu zonu korisno je svima.

Masirati centar stopala je posebno prijatno – splet nerava povezan je sa dijafragmom. To je ono, pravo opuštanje i uživanje! Aktivno djelovanje na sredinu stopala pomaže oslobađanju od stresa i napetosti.

Kod unutrašnje ivice stopala, bliže sredini, nastanjeni su nervni završeci, koje su povezani sa radom nadbubrežne žlijezde. Ako osećate konstantan umor, masaža ovog mjesta pomoći će brzom vraćanju izgubljene energije.

Masirajući stopala u oblasti bliže peti, vi aktivirate ekskretorni sistem – toksini se neće dugo zadržavati u vašem organizmu i trovati ga.

Uradite sebi poklon na kraju napornog radnog dana, izmasirajte svoja stopala. Rezultat će vas inspirisati da svakodnevno ponavljate ovu prijatnu proceduru.
Izvor: uspješnažena.com