SUPRUGA ĐORĐA BALAŠEVIĆA progovorila o NJEGOVOM ZDRAVSTVENOM STANJU I nepravdi koja ih je zadesila! Niko nije ni sanjao kroz šta je ova porodica prošla!

0
447

Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića, koji je sredinom novembra završio u bolnici zbog ugradnje stentova nakon infarkta, otkrila je kako se sada osjeća njen suprug.

Ona je u jednom intervjuu gdje je opisivala radnju svoje knige “Planeta dvorište” objasnila da li je Đorđe Balašević junak njenog romana i tom prilikom otkrila do sad nepoznate detalje o njegovom stanju.

– Prijatelji i saradnici koji su imali priliku da je upoznaju u fazi stvaranja nazivali su je biografijom, ali ne bih brkala uspomene jedne djevojčice sa tako ozbiljnom formulacijom. Radi se, prije svega, samo o “frtalju biografije”, a Đorđe je, naravno, junak u onom dijelu kada posumnjate u sebe i klonete pod pritiskom oživljenih uspomena. Svakako da je najradosniji trenutak bio kada se vratio iz bolnice i kad smo shvatili da će naša šala – da će odsad biti “stent ap”, a ne stend ap komičar – zaista zvučati kao šala – rekla je Olivera Balašević.

A roman prvenac Olivere Balašević priča je o jednoj drugoj ljubavi, prema sportu. Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja. Ona je ljubav prema sportu i zdravom životu pokušala da prense na svoje đake. Međutim, dobila je otkaz u školi, a pričala je i sportskim i sličnim nepravdama.

– U mojoj knjizi, pominjući iskustva i saznanja svoje mame, koja je tako jednom prilikom burno reagovala na sudijski lopovluk i nepravdu, a poslije još dugo malo koji razgovor na tu temu nije mogao proći bez pominjanja te dvije riječi, još kao djevojčica naučila sam od nje da se bezuspješno traganje za pravdom uvijek na kraju pretvori u bezuspješno traganje za nepravdom. U svom kratkom, nažalost, profesorskom stažu nisam propuštala priliku da svojim đacima ispričam i ponešto što nije bilo u nastavnom programu, a činilo mi se da je imalo veze s pedagogijom.
Izvor: Espreso.rs.