SREBRENI NAKIT ĆE VAM BITI KAO NOV, a sve što trebate je da ga potopite u OVU SMJESU! Kako ovaj TRIK nismo ranije znali!

0
564

Naime, u doticaju s kožom, tokom vlaženja znojem ili bilo kakvom drugom tekućinom, bilo da se radi o vodi ili hemijskim sredstvima – srebrnina vremenom gubi svoj sjaj i postaje sve tamnija.

Budući da se često radi o nakitu, srebro je u velikoj mjeri izloženo suncu, kiši i ostalim vremenskim uvjetima.

Sve to utječe na promjenu boje srebrne površine zbog čega je važno znati kako očistiti srebro kad pocrni.

Vrijednost srebra je velika, pa je korisno znati kako ga očistiti kada pocrni, a najefikasniji način jest čišćenje octom, piše RTL.hr.

Osim octa preporučuje se čišćenje sodom bikarbonom i kipućom vodom ili pastom za zube.

Pripremite zdjelicu i napunite je s 2 do 3 decilitra octa, ovisno o veličini srebrnog predmeta koji želite očistiti. Zatim u zdjelicu unesite srebrninu i ostavite je da leži u tekućini približno 20 minuta.

Kako biste dovršili proces čišćenja srebra dovoljno je prebaciti srebro iz octa u prethodno zagrijanu vodu na kratko.

Kada izvadite srebro iz tople vode ono bi trebalo blistati, a crne mrlje s površine nakita ili suđa biti odstranjene u potpunosti.

Kasnije je važno istaknuti potrebu za redovnim ponavljanjem opisanog procesa čišćenja srebra jer, bez obzira na vaše higijenske navike i redovno čišćenje, svojstva srebra su takva da će ono uvijek nakon određenog vremenskog razdoblja pocrniti.
Izvor: hayat.ba