SIN JOJ OTVORENO REKAO DA JE DEBELA, PA JE DONIJELA ODLUKU: Smršala je 63 kilograma i IZGLEDA BOLJE NEGO IKAD

0
783
Foto:Profimedia

U moru priča o drastičnom mršavljenju, priča ove mame ganula je baš svakog ko je čuo. Nekada je, zaključuju ljudi, potrebno biti grub prema onima koje najviše volimo, a evo o čemu se tačno radi.

Morbidno gojazni ljudi suočavaju se sa mnogo predrasuda i uvreda. Svaka od njih boli, ali verovatno boli najviše kada dođe od sopstvenog sina. To kaže Šona Haršman (35) koja je u jednom trenutku imala čak 134 kilograma. Tada joj je sin rekao da je debela i počela je transformacija.

Foto:Profimedia

Činjenica je da mi je već odavno bilo muka od same sebe, ali kada je moj sin, koji me voli, počeo da me vrijeđa i ismijava, tada sam shvatila da sam na dnu. Naravno, prvo sam se samosažaljevala, pa bila ljuta. Međutim, on je u tom trenutku imao samo tri godine i samo je bio iskren. Sjećam se da sam se zaključala u kupatilo i gorko zaplakala jer pojma nisam imala kako da rešim ovaj problem – kaže Šona, dodajući da se oduvijek borila sa kilograma, ali da je morbidno gojazna postala posle tri trudnoće.

Foto:Profimedia

Prvi put sam zatrudnila sa 18 godina i to sam koristila kao izgovor da jedem i pijem šta god želim. Tako sam u prvoj trudnoći dobila 25 kilograma na postojeću težinu od 98kg. Dok sam došla do trećeg djeteta, imala sam skoro 150 kilograma! – iskrena je Šona.

Jela sam nezdravu, gotovu hranu. Pojma nisam imala o ishrani, a odrasla sam na mesu i krompiru, sa mnogo gotove hrane. Nikad nisam jela ništa domaće, kuvano, i onda sam i ja nastavila da tako hranim i sebe i svoju djecu – priznaje.

Foto:Profimedia

Napokon se, kaže, odlučila na podvezivanje želuca, što je bila najveća pomoć u rapidnom gubljenju kilograma.

Zbog toga sam bila primorana da jedem mnogo sporije, da uzimam manje zalogaje i da dobro sažvaćem svaki. Na kraju sam naučila da jedem manje i sporije – kaže ona.

Poslije prvog gubitka kilograma, počela je i da redovno vježba. To, uz ishranu baziranu na piletini, ćuretini, povrću, orašastim plodovima i proteinskim šejkovima, pomoglo joj je da potpuno dotjera figuru. Danas ima 70 kilograma, a kaže da joj je u rješavanju posljednjih par kilograma viška koji se najteže skidaju pomogla keto dijeta.

Foto:Profimedia

Kroz keto ishranu sam shvatila koliko je važno usvojiti zdrav stil života i pridržavati ga se cijeli život umjesto da se stalno gojim i mršavim. Sada izgledam i osjećam se fantastično – poručuje ona.

T.G.