Saznajte kako što lakše “sakriti” podočnjake


Najčešće greška koju žene prave dok su podočnjaci u pitanju jest tamne krugove prekrivaju preparatima koji su previše suhi za kožu kao poput korektora koji lako puca. Umjesto toga koristite ona koji se upije u kožu, a ne ljušti se, savjetuje vizažistica Alexe Chung, Tamah Krinsky.

Tekući puder može zamijeniti korektor

Takođe, umjesto korektora možete koristiti i tekući puder. Najprije ga istisnite na ruku i pustite da stoji zato što je duže na zraku to će pigment biti koncentriraniji pa će lakše prekriti podočnjake, dodala je.

Korektor se nanosi samo na kritičke tačke

Još jedna stvar u kojoj žene često griješe jest da korektor nanose po cijeloj dužini ispod oka. Treba ga nanijeti samo tamo gdje se pojavljuju tamni kolutovi, a to je najčešće u unutarašnjem uglu oka i na jagodicama. Korektor nanesite na kritičke točke i lagano utapkajte prstima kako se ne bi vidjeli grubi prijelazi, objasnila je Krinsky.

Pravilan redoslijed je bitan

Korektor se nanosi nakon što ste stavili podlogu i našminkali oči, a prije nego stavite rumenilo. Kako biste izbjegli da vaša šminka izgleda teško, lice pošpricajte termalnom vodom, savjetuje Krinsky.

Žućkaste nijanse sakrivaju tamne podočnjake

Da bi vaš korektor uspješno sakrio podočnjake, a da pritom izgleda prirodno birajte onaj koji je nijansu svjetliji od vaše kože. Birajte žućkaste tonove zato što prekrivaju i plave i ljubičaste podočnjake, savjetuje vizažistica Chloe Sevigny, Kristin Gallegos.

Hladnom kašikom protiv natečenosti

Kreme na bazi kofeina i vitamina C smanjuje otečenost i podočnjake, a jednako učinkovito je i držanje hladne žlice na tamnim krugovima. Žlicu najprije stavite u frižider i potom držite 10 minuta, tako ćete na brzinu smanjiti natečenost. Podočnjake ćete uspješno sakriti nakon korektor na područje oko očiju stavite malo pudra sa svjetlucavim česticama, objasnila je Gallegos.

Highlighterom protiv “panda looka”

Najjednostavniji način da sakrijete podočnjake ako koristite highlighter, ali pazite da ne pretjerate. Nanosite ga u malim količinama i samo na kritičke točke te pazite da ga prstima utapkate kako biste izbjegli neugodne rubove, napomenula je vizažistica Mille Jovovich i Naomi Watts, Frances Hathaway.

24sata.info

Ostavi i ti komentar! :)