SAVRŠENE OBRVE uz pomoć ove STVARI koju svi imate u kući! Ovo je tajna NAJVEĆIH PROFESIONALACA ŠMINKERA!

0
536

Ne, niste pogrešno pročitali: #soapbrows su najnoviji hashtag koje treba da pratite.

Ako volite trikove svih vrsta, a pogotovo one šminkerske, onda je ovo trend za vas: em je “uradi sam” filozofija dovedena do perfekcije, em vam praktično ne treba ništa više osim običnog glicerinskog sapuna i četkice za obrve, em može da ga izvede svako – nema potrebe da budete Youtube influenser da ne biste nešto zabrljali.

O čemu se radi? Iako neki koriste ovaj izraz samo za stil obrva – bez očiglednog popunjavanja bojom, uredno počešljane na gore i sa puno volumena – radi se prije svega o tehnici njihovog sređivanja. Najjednostavnije rečeno, ako je vaša ikona Brooke Shields u filmu “Plava laguna” onda je ovaj tekst za vas. Nema nikakvih tajni ili komplikovanih metoda, sve je jednostavno kao običan sapun. Providan, doduše.

Možda zvuči suludo ali dosta šminkera godinama koristi sapun umjesto gela i pomada za obrve zato što on čvršće i duže “drži” nego klasični proizvodi posebno dizajnirani za ovu namjenu. Sa povratkom jakih obrva i ova tehnika je došla u žižu interesovanja, pogotovo kod ljudi koji žele prirodne rezultate ali efekat gustih obrva. Nakon što je Priscilla Ono, Rihannaina šminkerka saradnica na brendu Fenty Beauty, prije godinu dana svojim pratiocima otkrila da se koristi ovom tehnikom, kultni status sapuna kao proizvoda za obrve postao je zagarantovan.

Beauty portrait of blue eyes brunette

Što se same tehnike tiče, ne trebaju ni vam ni posebne veštine ni vreme. Potrebni su vam samo bezbojan glicerinski sapun, četkica za obrve i mist za setovanje šminke ili voda. Našpricajte mist na četkicu (ili je malo pokvasite), pređite njom preko sapuna i četkajte obrve napred-nazad dok sapun ne stvori film oko njih kada ih treba finalno očetkati onako kako želite da stoje. Lako kao jedan, dva, tri.

Najbolje je da idete polako i ne preterujete s količinom sapuna, jer lako ćete dodati još ako zatreba. Ukoliko su vam obrve baš jako rijetke, prethodno možete dodati malo boje ali samo na njihovu donju liniju (možete ih i trajno obojiti ali samo i isključivo samu dlaku, ne kožu). Koliko će rezultati trajati zavisi koliko od tipa obrva toliko i od toga šta ste im do sada sve radili.

Što se samog sapuna tiče, ne možete baš uzeti svaki komad koji vam padne pod ruku. Kao prvo, iz estetskih razloga, on mora biti providan glicerinski (zeleni glicerinski ne dolazi u obzir, složićete se). Glicerinski sapun u principu ima i nisku pH vrednost pa je zato mogućnost iritacije mala. Nakon što je trend eksplodirao na Instagramu, neke kozmetičke kuće, pogotovo one koje imaju linije specijalizovane za obrve, počele su da proizvode posebne sapune baš u ovu svrhu (Anastasia Beverly Hills je jedna od njih).

Iako šminkeri tvrde da gelovi i pomade za obrve jednostavno nemaju tu jačinu i efekat kao sapun koji je gušći, ova tehnika ima i svojih mana. Najveća od njih je što su sapuni često nekompatibilni sa proizvodima za teniranje, kao i to što znaju da izgledaju neprirodno kada se pretera. Isto tako, sapun ne reaguje dobro kada se znojimo ili ako obrve dođu u kontakt sa vodom. U takvim slučajevima, svi znamo koliko boli ako uđe u oko. Dakle, ovo je tehnika koju možda treba ipak čuvati za posebne prilike.
Izvor: cosmopolitan.rs