Savjeti za prekrasan vrt, olakšat će vam život

0
191
Japanse Tuin Tuininspiratie De Baat Tuinmaterialen Elegante Planten Voor Japanse Tuin - Id-hostel.com

Već ste čuli kako određene stvari u našim domovima ili frižideru imaju višestruku korist, ali da li ste čuli za ove korisne savjete za vrt.

Sjeme namačite u čaju

Kako bi prije proklijalo, sjeme svoje buduće biljke namočite u hladni čaj jer će ga tanini omekšati. Čaj od kamilice je posebno učinkovit jer sadrži antigljivična svojstva.

Čuvajte vodu od kuhanja

Kada god kuhate tjesteninu, krumpir ili povrće u nezasoljenoj vodi, sačuvajte ju i poslije zalijte cvijeće. Takva voda ima mnogobrojne dobre nutrijente, a prije nego njome zalijete cvijeće, mora se ohladiti.

Riješite se mrava

Kako biste spriječili najezdu mrava, posadite lavandu jer ih njezin miris odbija, baš kao i začini poput papra ili čilija. Ako su se mravi već naselili, istisnite sok od naranče tamo kuda prolaze.

Grmolike biljke

Neke biljke rastu brzo i šire se, pa za korijenje trebaju više mjesta. Jedna od njih je menta. Možete ju posaditi okomito, na sredinu stare cijevi, pa će imati više mjesta za širenje korijenja.

Zubni konac

Biljke koje rastu uvis možete povezati zubnim koncem jer je čvrst, a praktički se ne primjećuje.

Rodnije paprike i čili

Ove biljke su rodnije ako dobiju više sumpora, a to možete običnim šibicama. Samo ih zabodite u zemlju i pustite da odrade svoje.

Puževi

Ako ih ne želite u blizini svojih biljaka, zemlju pokrijte komadima školjaka ili ljuskama pistacija. To će ih odvratiti jer im nije lako ići po njima i ne morate koristiti kemikalije.

Nahranite biljke mlijekom

Mlijeko je hranjivo i ako ga složite s vodom, djeluje kao gnojivo, sadrži proteine, vitamin B i šećere koji poboljšavaju sveukupno zdravlje bilja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here