”Ružno je za reći, ali ne podnosim moju svekrvu”

0
419

Ružno je za reći, ali ne podnosim svoju svekrvu. Otkad smo se vjenčali u baš sve se miješa, želi odlučivati o svemu iako je suprug i ja ne pitamo čak niti za mišljenje, dolazi kod nas u stan bez najave, kada ona to želi, a ne kada nama odgovara.

Ilustracija

Ujutro čim se probudim ona mi je na vratima, ponekad ne stignem niti oprati zube, ona mi već sjedi u dnevnoj sobi i pije kafu. Zbog toga se često i posvađam sa suprugom, ali i njemu sve više ide na živce to što nas njegova majka ne pušta na miru – ispričala je jedna 30-godišnjakinja koja je dvije godine u braku.

Četrdesetogodišnjoj majci dvoje djece smeta pak što joj svekrva nikada nije ponudila pomoć.

Uvijek priča samo o sebi, kako je njoj teško, a nikada nije pitala kako je meni s malom djecom. Da ne pričam o tome da se nikada nije ponudila da mi pričuva djecu ili pitala treba li im što iako ima mogućnosti kupiti nešto svojim unucima. Zbog toga niti ne volim ići kod nje, a ni da mi dolazi jer je uvijek važna samo ona – kaže ova snaha.

Problem je još veći kada stanujete zajedno.

– Svekrva živi u prizemlju kuće, a mi na spratu. Imamo posebna dva stana, ali ona čim čuje da se nešto kod nas događa, primjerice, dijete bude malo glasnije, odmah trči gore kod nas provjeriti je li sve u redu. To me strašno živcira – kaže ona.

Ipak svugdje postoje izuzeci, pa tako i u ovakvim odnosima. Ne dajte se prepadati, možda baš vi uspijete otkriti taktike kako takav odnos može biti odličan.
foto:Ilustracija