RIJEŠITE SE SIJEDIH, BEZ FARBE: Dovoljno je da stavite ovaj ČUDESNI SASTOJAK i bijele nestaju kao od šale!

0
1014

Sijeda kosa nastaje zbog nedostatka melanina, pigmenta u folikulima dlake. Melanin je taj koji određuje boju kože i očiju. Kako starimo, melanin se lagano gubi, zbog čega kosa vremenom postaje sijeda. Svako od nas će u nekom momentu dobiti sijede vlasi. Taj proces je prirodan i zavisi dosta od genetike.

Danas vam donosimo nekoliko prirodnih rešenja da sijedu kosu ponovo potamnite.

LJUSKA OD KROMPIRA

Ljuska od krompira sadrži skrob koji vraća boju vašoj kosi. Uzmite 5 do 6 krompira, ošuštite i ljusku ubacijte u lonac gde ste prethodno sipali 2 litre vode. Kada proključa ostavite da kuha 30 minuta. Nakon toga, ocijedite i zadržite koru u činiji. Vodu ohladite i ubacite u čistu bocu od šampona. Kosu normalno perete sa šamponom i balzamom. Nakon pranja, rastvor od ljuske od krompira prelijte preko glave i kosu uvijte u suv preškir. Zatim je stilizujte i osušite normalno. Praktikujte ovo tri puta sedmično.

MASKA CRNOG BIBERA

Pored toga što ga koristimo kao začin, crni biber itekako može da nam pomogne da sijedu kosu potamnimo i da spriječi nastanak novih. Sve što je potrebno da uradite jeste da dobro promiješate 1 gr crnog bibera, pola šolje kiselog mlijeka, kašičicu limunovog soka i malo bademovog ulja. Masku nanesite na kosu i držite 35 minuta, zatim isperite. Tretman ponovite dva puta sedmično.

LUK

Ogulite i lijepo usitnite luk dok ne dobijete pastu. Sa njom masirajte teme glave i kosu i ostavite da stoji 30 minuta. Pokrijte glavu kapom za tuširanje da vam luk ne pada u oči. Zatim lijepo isperite. Koristite dobar šampon kako bi se rešili neugodnog mirisa luka. Ponavljajte ovo svaki dan tokom sedmice i primijetićete rezultate.

Izvor:Espreso.rs