REDOVNO PERETE ZUBE A I DALJE VAM SMRDI IZ USTA: 5 nevjerovatnih načina za zaustavljanje LOŠEG ZADAHA u samo 5 minuta

0
504

Prema statistikama, od 5 do 60% ljudi u svijetu pati od različitih razina lošeg zadaha. Čak i ako se svakodnevno brinete o ustima i ne jedete puno češnjaka, ponekad loš zadah može biti vrlo mučan i čak upropastiti sastanak. Ali što možete učiniti ako je hitno i nemate desni? Ovdje možete pronaći neka brza rješenja koja vam mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

Foto:Profimedia

Razlozi zašto imamo loš zadah
5 načina za zaustavljanje lošeg daha u samo 5 minuta

Loši mirisi se pojavljuju zbog bakterija koje se mogu razmnožiti kao rezultat loših navika. Ako imate ovaj problem, trebali biste razmišljati o boljoj higijeni usta i jezika i, naravno, o boljim prehrambenim navikama. Evo nekoliko uobičajenih razloga zašto imamo loš zadah:

Jesti puno hrane bogate sumporom.
Pu-šenje i a**ohol.
Mikrobiom iz usta.
Bolest desni.
Stres i anksioznost.
Oralne infekcije.
Karijes.

Ako se trebate riješiti lošeg zadaha odmah i nemate četkicu ili gumicu sa sobom, postoje neki učinkoviti načini za smanjenje mirisa.

Pijte vodu.

Bakterija iz naših usta oslobađa prljav plin i slina sprečava to oslobađanje. Više ste hidrirani, manje imate loš zadah. Dakle, ako imate suha usta, popijte čašu vode.

Žvakati bilje poput metvice, peršina ili bosiljka.
Ako ste na zabavi, samo žvakajte neko bilje poput mente. Definitivno nećete očistiti zube, ali uštedjet će vas snažnim mirisom. Vrlo je učinkovit, ali djeluje samo kratko vrijeme.

Uzmite jabuku.

Ponesite jabuku sa sobom kad napuštate kuću. Jabuke sadrže oksidirane polifenole koji pomažu u neutralizaciji lošeg mirisa u ustima. A i čiste vaše zube zbog svoje teksture.

Jedite limun.

Limune nisu samo zdrave, već su korisne i protiv lošeg zadaha, jer ubijaju bakterije koje mogu proizvesti neželjeni miris. Samo pojedite krišku limuna ili je iscijedite u čaši vode. Također je vrlo učinkovit nakon jela češnjak ili luk.

Stavite gel za dah u džep.
Ako stalno imate problem sa lošim dahom, samo dodajte neki gel za dah u džepu ili torbici. Dobro je rješenje za one koji imaju problema sa zglobovima ili mišićima i ne mogu žvakati gumu.

Ostavite komentar ispod ako su vam se svidjeli naši savjeti za održavanje svježeg daha ili ako znate neka druga brza rješenja.