“Prvo dijete rodila sam 2005. godine…”

0
736

“Neugodno iskustvo u trudnoći imala je i 33-godišnja Anita: “Prvo dijete rodila sam 2005. godine i doslovno sam prošla kroz pakao. U ovom slučaju nisu krivi doktori, nego babica koja je tada radila u smjeni. Došla sam u bolnicu u sedam sati ujutro, a njezina smjena bila je do 15 sati.

Osim što je bila užasno hladna i bahata prema meni, ostavila me je i samu u boksu. Za to vrijeme ona je ‘skupljala’ medicinske sestre po odjelu da idu jesti štruklje dok su topli i dok joj smjena nije gotova. To je bilo u 14:50 sati, a moja se curica rodila 25 minuta poslije. No, ono što je najgore u cijelo priči je to da je beba zamalo ispala iz mene dok se on ‘gostila’.

Da se doktorica nije došla ‘na vrijeme’, beba bi ispala bez dvojbe. Doktorica je odmah reagirala i napravila je ‘frku’ zbog toga, a kada se babica pojavila, počela je vikati na mene zašto tiskam jer nemaju pri ruci sterilnih škara za prerezati pupkovinu. Ona mi se urezala u pamćenje, ali nije više radila na tom odjelu kada se 2009. godine rodila drugo dijete.”