Prirodno posvijetlite intimne dijelove kože

0
77

Tamna koža u intimnom dijeluje svačiji problem. Svi ljudi, a naročito žene bi se voljele riješiti neujednačenog tena kože između nogu.

U nastavku nekoliko savjeta za prirodnu njegu bikini zone:
Limun

Ovo voće sadrži citrični sok koji može da pruži mnoge zravstvene pogodnosti zahvaljujući njegovoj snažnoj bazi Vitamina C. Uzmite malo svježeg soka od limuna i utrljajte na bezbojni dio kože. Ostvaite da djeluje nekih dest minuta i poslije operite toplom vodom. Nakon mjesec ili dva ćete primijetiti promjene.

Sandalovo drvo ili Roza voda

Ove proizvode možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili indijskim prehrambenim trgovinama. Napravite smjesu čajne kašikice sandalovog drveta pomiješanih sa 10 kapljica roze vode. Nakon tuširanja nanesite smjesu na intimnu zonu i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon toga, isperite je. Nanosite ovu smjesu tri puta sedmično.

Aloe vera gel

Iscijedite alou iz lišća biljke aloe ili kupite 100 postotni aloe vera gel u dragstoru.

Jednostavno nanesite alou na intimnu zonu i ostavite da djeluje nekih 20 minuta. Nakon toga, sperite to toplom vodom. Ovaj gel možete koristiti poslije svakog tuširanja.

Jogurt

Potrebno vam je obični jogurt koji ima nevjeroatne lagane pogodnosti. Stoga, ne trebate kupovati slađi ili onaj sa voćem na vrhu. Nanesite malo jogurta na intimnu zonukože i ostavite da djeluje 15 minuta. Nakon toga, sperite to toplom vodom. Radite ovo svaki dan u razmaku od nekoliko sedmica i postignut ćete željene rezultate.

Sok od narandže i kurkuma

Godinama unazad, žena iz Indije je otkrila nevjerovatne pogodnosti koje proizilaze iz moći kurkume. Ovaj proizvod efektivno osvjetljava kožu. Pored toga, narandže isto kao i limun sadrže prirodno sredstvo za izbjeljivanje. Pomiješajte 2 kašike narandžinog soka i malo kurkume i nanesite tu smjesu na intimnu zonu. Ponovite još jednom i ostavite 20 minuta da djeluje. Nakon toga, opertite.

Brašno

Zanimljivo je da su južne azijske spajalice napravljene od zaobljenog graška i odličan je izbjeljivač kože. Napravite smjesu i dodajte malo vode i nanesite na intimnu zonu. Ostavite da se osuši i nakon toga operite vodom. Ponovite ovo tri puta sedmično.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here