“Prije nekoliko dana sam prolazio centrom grada”

0
323
Foto:Ilustracija

Prije nekoliko dana sam prolazio centrom grada kada sam vidio da neka bakica sjedi na podu i prosi za novac.

Pored sebe je imala natpis na kome je pisalo “Gladna sam, pomozite mi molim Vas.” Ja dođem do nje i upitam je šta bi htjela pojesti, a ona mi stidnim odgovorom reče “Šta god sinko, samo da je hranjivo i da će me to držati do sutra.”

Ja onako mahnit sav uletim u radnju i počnem kupovati stvari. Uzmem joj jaja, brašna, ulja, jogureta, mlijeka pa sve do peškira i papuča. Izašao sam napolje i predao joj sve kese.

Ona ustade onako pogrbljena, zagrli me i pusti suzu. Zahvali mi se i dade mi svoju krunicu i reče:” Ja sam ga molila da mi dođe neki spas, neka nada i onda si se pojavio ti, sada ga da ti moli za nešto što tebi treba”. Samo sam se nasmijao i otpratio je do njene kućice, međutim tada sam vidio strahotu. Kuća je sva trošna, korov je prekrio prozore, a krova gotovo da nije bilo. Ušao sam i rekao joj, “Gospođo od sutra krećemo u renoviranje vaše kućice. Ona je samo ostala u čudu i ponovo počela plakati.

Sada sjedim u bašti kafića sa svojim prijateljem i organizujemo skupljanje novčanih sredstava za renoviranje njene kućice. Inače smo jako mladi momci i obojica imamo po 20 godina. Ljudi savjetujem vam da pomažete drugima, jer vjerujte mi dobro se dobrim vraća. Toliko mi je drago da sam joj pomogao , jer mi je duša sada ispunjena nekim pozitivnim vajbom.
Izvor: magazindan.info