PRIČA O DJEVOJČICI KOJA JE ROĐENA SA 4 NOGE: Ljudi su PLAĆALI da je vide, rodila je petero djece

0
953
Profimedia

Džozefin je rođena 12. maja 1868. godine sa stanjem poznatim kao dipigus. Imala je dvije odvojene karlice, jednu uz drugu, od struka prema dole, odnosno imala je “unutrašnje” i “spoljne” noge. Iako joj je rečeno da može da pokreće unutrašnje noge, one su bile preslabe za hodanje

Džozefin Mertl Korbin rođena je sasvim normalno. Bio je to normalan porođaj njene majke, a ljekari koji su je pregledali bili su saglasni da je dijete u dobrom stanju. Džozefin je bila savršeno zdrava, aktivna i napredna djevojčica uprkos tome što je rođena sa četiri noge.

Džozefin je rođena 12. maja 1868. godine sa stanjem poznatim kao dipigus. Imala je dvije odvojene karlice, jednu uz drugu, od struka prema dole, odnosno imala je “unutrašnje” i “spoljne” noge. Iako joj je rečeno da može da pokreće unutrašnje noge, one su bile preslabe za hodanje.

Džozefin je rođena u Tenesiju. Otac Vilijam Korbin imao je 25 godina, majka Nensi Korbin 34 godine. Ljekari su za roditelje rekli da su izgledali prilično slično, oboje su imali crvenu kosu, plave oči i vrlo lijep ten. Zapravo, izgledali su tako slično da su ljekari bili primorani da istaknu da nisu krvni srodnici.

Korbinovi su imali ukupno četiri sina i četiri kćerke, uključujući i kćerku iz Nensinog prvog braka.

Rođenje djevojčice nije obilježilo ništa neobično. Osim većeg broja nogu Džozefin je bila snažno dijete koje je opisivano u časopisima kako “lijepo napreduje”.

Kada je imala 13 godina djevojčica je počela da nastupa u cirkusu. Najavljivali su je kao “Četvoronožnu devojčicu iz Teksasa”. To se sve izdogađalo pošto je znatiželjnim komšijama počela da naplaćuje da gledaju njene noge, pa je ocu sinulo da je to idealan način kako malo da zaradi. Počeo je da štampa letke na kojim je pisalo gdje mogu da dođu da vide djevojčicu.

Promotivni leci opisuju je kao “nježnu djevojčicu koja zrači kao sunce”. Postala je nevjerovatno popularna, i vrlo je skoro počela da odlazi na mini turneje. Posjećivala je male gradove i mjestašca i nastupala za publiku. Zarađivala je oko 450 dolara sedmično.

Kada je imala 19 godina udala se za Džejmsa Klintona Biknela sa kojim je imala petoro djece, četiri kćerke i sina.

Godinu dana kasnije, 1887, otkrila je da je trudna. Prvo se žalila na bolove, temperaturu, glavobolju i nedostatak apetita. Usprkos jedinstvenoj anatomiji, piše All That Is Interesting, imala je dva seta unutrašnjih i spoljnih reproduktivnih organa, doktori su bili uvereni da može da iznese trudnoću.

No, pri prvom pokušaju stvari su pošle po zlu, i nakon prvog tromjesečja morao je da se uradi ab,ortus jer se Mertl teško razboljela. Usprkos tome, kasnije je rodila potpuno zdravu djecu.

Profimedia

Preminula je 1928. godine, nakon upale kože uzrokovane streptokokom. Iako bi danas to antibiotici bez problema riješili, tada je to bila ozbiljna dijagnoza.

Sahranjena je 6. maja 1928, a njeno gro,bno mjesto zaliveno cementom.

Članovi porodice stajali su nad gr,obom u smjenama dok se cement nije skroz osušio. Bilo je to kako nikome ne bi palo na pamet da ekshumira njeno tijelo, posebno s obzirom na to da je mnogo ljekara ponudilo veliki novac za tijelo “četveronožne djevojčice iz Teksasa”.

Fenserka.rs/Telegraf.rs