POZVALA JE MAJKU NA VENČANJE, A KADA JE ČULA ZAŠTO NEĆE DOĆI, ZANIJEMILA JE OD ŠOKA:Ovaj izgovor je DNO DNA, nema opravdanja za njega!

0
984
Foto:Ilustracija

Praksa je u većini zemalja svijeta da na vjenčanja pozivamo širu rodbinu, bez obzira što ih možda nismo vidjeli godinama ili nismo u prisnim odnosima sa njima, a ponekad se ne zna ko je na većim mukama – mladenci ili gosti kojima možda i ne odgovara da dođu.

Ponekad se desi da se gosti dovijaju na sve načine da smisle dobar izgovor zašto ne bi prisustvovali, kada im do osobe koja staje na ludi kamen nije dovoljno stalo, pa su mladenci nerijetko svjedoci svakakvih lažnih objašnjenja – od bolesti, preko putovanja pa sve do krajnje nepredviđenih situacija.

Foto:Profimedia

To možda nije veliki udarac kada je riječ o osobi koja vam nije bliska, ali kada to dođe od najbližih – i te kako zna da bude stresno i teško. Nedavno se na jednoj Fejsbuk grupi povela polemika upravo o tome – pitali su ljude koji su najlošiji izgovor za nedolazak na vjenčanje dobili.

Bilo je najrazličitijih ispovijesti i komentara, a prva je istupila žena kojoj je rođena tetka rekla da ona i njena porodica ne mogu da prisustvuju ceremoniji pošto su njenoj kćerki izvadili umnjake.

Druga korisnica Fejsbuka požalila se da joj većina rodbine nije došla na svadbu, a da ju je posebno zaboljelo obrazloženje koje je za to dala njena majka: “Taj vikend je bio praznik, ljudi više vole da otputuju nege, nego da idu na svadbu.”

“Moja rođaka je rekla da ne želi da dođe jer sam ja u Božjim očima još uvijek u braku sa svojim bivšim mužem”, napisala je treća, a na to se nadovezala još jedna: “Ujak mi je kratkom porukom saopštio da neće doći. Napisao je: “Za one koje zanima, neću moći da dođem, radiću u inostranstvu tada. Pozdrav, Bil”.

No, dva priznanja su se izdvojila više od ostalih – ove neveste izigrale su rođene majke! Jedna se požalila kako njena mama nije došla uz izgovor da će joj najbolja prijateljica doći na kafu, a druga je otkrila nešto još bizarnije!

“Moja mama nije došla, jer se uvrijedila jer joj se nisam javno zahvalila na Fejsbuku na dan prije vjenčanja (iako nije nimalo pomogla u organizaciji)”, napisala je ova žena.

Imate li vi iskustva sa bizarnim izgovorima?

S.P.