Povratak paž frizure: 3 prijedloga za 3 tipa žena


Klasična bob ili paž frizura ove sezone je ponovo apsolutni hit. Pristaje svakoj ženi, ako odabere odgovarajuću varijantu, u zavisnosti od oblika lica, tena ili godina. U tome su dragocjena pomoć savjeti frizera Tanje Šobote, koja otkriva i nekoliko trikova kako se koja vrsta bob frizure fenira. Za ljubiteljke paž frizura preporučujem da pogledaju najnovije kratke frizure za 2012. godinu.

Paz frizureROMANTIČNO

Paz frizure

Paž frizura je uvijek usko vezana za boju kose – od toga će zavisiti, čak, i dužina koju će ti frizer savjetovati. Plavuše treba paž da nose na romantičan, razbarušen način. Svijetla kosa je odličan izbor za dame koje su prešle četrdesetu, ali ova varijanta bob frizure odlično stoji i djevojkama ili djevojčicama. Nije važno da li ti je vlas tanka ili punija, ukoliko razmišljaš o ovoj frizuri. Dobar frizer će umijeti šišanje da prilagodi tvojoj kosi.Za održavanje romantičnog paža kod kuće potrebni su ti šampon, dobar regenerator, srednja, okrugla, metalna četka i fen. Ako ti je vlas tanka, važno je da regenerator dobro ispereš, a za onu gušću, preporučujem da ga ne ispiraš do kraja. Fen podesi na srednju temperaturu i počni sa uvijanjem ka spolja ili unutra, laganim pokretima.Šiške se fenom izduvaju nadole, a onda se laganim potezima četke samo blago uviju.

VAMP

Paz frizure
Stroga varijanta bob frizure najbolje stoji ženama koje imaju oštro, špicasto lice sa malim usnama, sitnim očima… Boja kose treba da bude tamna − braon, crna, ljubičasta, bordo… Te boje zahtevaju čist ten, lice bez bora, pa je zato ne bih preporučila starijim damama. Lakše je ošišati ovu frizuru kada je vlas tanja. Poslije pranja kosu prvo treba prosušiti fenom – izduvati nadole, a onda se tretira presom. Da ne bi oštetila kosu, pramen lagano provlači kroz presu, bez zadržavanja na jednom mjestu. To ponovi 2-3 puta, prije nego što pređeš na sljedeći pramen.Na kraju nanesi suvi gel u spreju, koji će kosi dati sjaj.

ŠIK

Paz-frizure
Ovakav paž je namjenjen riđokosim ili crvenokosim ženama svetlijeg lica. To je šik frizura koja traži boju. Odgovara mlađim damama i svim oblicima lica. Za održavanje su ti potrebni preparati koji definišu lokne, a to su šamponi i regeneratori za kovrdžavu kosu, kao i „Pack Oil” koji se nanosi prije sušenja kako bi kosa sa loknama zadržala svoj originalni oblik.Ko ima lokne – nema problem sa ovom frizurom. Za one sa ravnom kosom, preporučujem da stave minival ili da koriste figaro za uvijanje.Suši se uz pomoć fena na koji se stavi difuzer.

zenablic.rs

Ostavi i ti komentar! :)