POSTAVILA JE OVO IZA RADIJATORA , a kad je došao račun za struju SKAKALA JE OD SREĆE! Evo kako da prepolovite račun I UGRIJETE ČITAV STAN!

0
689

Sa dolaskom hladnijih dana svi traže neke načine da smanje svoje račune za grijanje.

Zime su svake godine sve oštrije sa promjenom klime u čitavom svijetu, te s tim i računi za grijanje sve veći, a plate ostaju iste svake godine. U današnjem članku donosimo vam jedan trik sa kojim ćete moći da uveliko smanjite vaše račune od grijanja a bez mnogo truda, potrebno je samo da smanjite gubitke vaših radijatatora i povećate njihovu efikasnost a to možete uraditi na sljedeći način.

Naime radijatori koji se nalaze na zidovima veliku količinu toplote odaju upravo na zagrijavanje zidova koji veoma brzo gube toplotu sa obzirom na karakteristike betona. Sve što vam je potrebno za ovaj trik jeste dovoljno velik komad kartona i aluminijumska folija. Evo šta trebate uraditi.

Pronađite dovoljno velik komad kartona koji je otprilike iste veličine kao vaš radijator, ili idealno malo veći od njega. Karton možete potražiti u obližnjim trgovinama koje ga inače bacaju a vama će biti veoma korisni, a ukoliko nemate dovoljno velik karton, sa selotejpom povežite više manjih dok ne dobijete željenu veličinu. Karon onda umotajte sa nekoliko slojeva aluminijumske folije i postavite ga iza radijatora.

Poznato je da aluminijum dobro zadržava toplotu, i zbog toga vaš radijator će zagrijati aluminijumsku foliju, koja će onda tu toplotu vraćati nazad u prostoriju, umjesto da se ona gubi na zagrijavanje zidova. Ovo je također veoma efikasno u slučaju da imate lošu izolaciju jer ćete tada sačuvati mnogo veće količine toplote. Pokušajte i vi ovaj trik kod kuće i odmah ćete primjetiti razliku. Pišite nam u komentarima vaša iskustva.
Izvor: magazindan.info