POSLUŠAJTE OVAJ SAVJET I RECITE “ZBOGOM” BORAMA: 10 vježbi PROTIV STARENJA koje možete raditi svaki dan!

0
528
, Image: 354321393, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Najdraži estetičar Meghan Markle, Nichola Joss, kreirala je vlastitu tehniku ​​koja pomaže postići sjajnu kožu i zadržati čvrstu formu. Ova masaža lica poboljšava tonus i teksturu kože, potiče limfnu drenažu, oslobađa se svake natečenosti, aktivira proizvodnju kolagena, trenira mišiće da ostanu čvrsti i daje vašem licu više konture. I to je dovoljno lako da bilo tko može učiti i raditi kod kuće.

  • Nabavite ulje.

Zapamtite da masaža lica ne bi trebala boljeti. Kad započnete, možda bi bilo pomalo bolno, ako jeste, samo ne pritiskajte toliko jako. Započnite nanošenjem vašeg omiljenog esencijalnog ulja ili bilo koje noćne hidratantne kože na lice i vrat, tako da kad masaža ne povuče kožu. Na prste stavite nekoliko kapi ulja, trljajte ih nekoliko sekundi kako bi ulje zagrijali na tjelesnu temperaturu.

  • Opustite se.

Zatvorite oči i rukama prekrijte lice, držite nekoliko sekundi, a zatim pomaknite ruke prema vratu. Ovo je korak pripreme za pripremanje kože, tako da ne vršite veliki pritisak i samo se opustite.

  • Pripremite kožu.

Nanesite malo pritiska i pomjerajte ruke od središta lica prema van. U ovoj fazi aktivirate limfni sustav i zagrijavate kožu te je pripremite za stvarnu masažu.

  • Mali krugovi

Počevši od središta lica, počnite trljati ulje u kožu malim kružnim pokretima koji idu prema van i prema gore.

  • Preko čeljusti

Pomoću kažiprsta i srednjih prstiju na obje ruke pomjerajte čeljustnu kost od brade do ušiju. Lagano pritisnite, ali ne previše. Ovo je sjajan način da potaknete limfnu drenažu i učinite konturu lica čvrstom i tijesnom. Ponovite 6 puta.

  • Podizanje obraza

Pomoću kažiprsta i srednjeg prsta pronađite bazu jagodica i pomaknite prste prema gore dok izrađujete V-oblik. Ova vježba djeluje na podizanju obraza i sprečavanju njihovog oteklina. Ponovite 6 puta.

  • Jagodice

Unutarnjom stranom ruku pritisnite na jagodice i baci glavu na ruke. Držite oko 10 sekundi. Unutarnju stranu ruke stavite na bazu jagodica i ruke valjajte ispod jagodica. Ponovite 6 puta.

  • Oko očiju

Masaža oko očiju pomoći će vam kod svake natečenosti ili oteklina. Započnite laganim tapkanjem ispod očiju kažiprstom i srednjim prstima. To će zagrijati područje i pripremiti ga za masažu. Postavite kažiprst blizu kutova očiju i počnite metati ispod očiju srednjim prstima.

  • Čelo

Postavite prste tik iznad obrva i pritisnite neki pritisak, klizeći prema van i prema gore, prema liniji kose. Ponovite 6 puta. Ova vježba cilja na sitne bore na čelu.

  • Vrat

Stavite ruke na sredinu vrata i pomaknite se od središta prema ramenima uz neki pritisak. Ponovite 3 puta sa svake strane.

Fenserka.com