Pogledajte kuću koju je ova ŽENA SAMA SAGRADILA gledajući video na Jutjubu

0
690

Donedavno je Mišel Boil bila prinuđena da mjesečno iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 eura.

Zbog visoke najamnine, a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi. Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu.

Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena djeca osamostalila. Tada je Mišel odlučila da uzme stvari u svoje ruke. Riješila je da sama za sebe sagradi malu kuću.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kuće. Uspjela je da sa vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mjesečno trošila 1.173 eura na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata. Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 eura, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i WiFi.

-Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala, kaže Mišel.

Sav namještaj u kućici je iz 40-ih ili 50-ih godina prošlog vijeka. Ova hrabra žena je dvije godine skupljala namještaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću.

Kada gledate ove fotografije i video, imate osjećaj da je kuća veća od 18,5 kvadrata. Međutim, Mišel kaže da je sretnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su djeca živjela sa njom.

Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san je postao njen posao sa većim primanjima nego što se ikad nadala!


Izvor: expresstabloid.ba