PEGLA KAO NOVA : Sa dna pegle uklonite sve zagorjele mrlje uz ovaj JEDNOSTAVNI TRIK!

0
829

Kada zagori dno na vašoj pegli, prvo što treba da učinite jeste da ukloni tkaninu koja je zagorjela. Da biste to uradili, potrebna vam je pinceta kako se ne biste opržili i povrijedili.

Za uklanjanje zagorjelih mrlja moguće je da koristite nekoliko različitih sastojaka, svaki od njih je jako djelotvoran i pomoći će vam u rješavanju vašeg problema.

Evo šta sve možete da koristite:

Kada uklonite tkaninu zbog koje je došlo do stvaranja zagorjelih mrlja, onda ćete primjetiti kako na dnu pegle imaju tamne mrlje. Tada možete da iskoristite so, tako što ćete je nanijeti na mrlje i uz pomoć mekane pamučne krpe početi čistiti.

Poslije toga, ostavite peglu na krpu i upalite je na pamuk opciju peglanja. Kada ste primjetili da se pegla dovoljno zagrijala, onda ponovo nanesite soli i počnite micati peglu naprijed-nazad.

Primjetiti ćete kako zagorjele mrlje polako nestaju, a kada ste sve uklonili, isključite peglu i ostavite neko vrijeme kako bi se mogla ohladiti. Najzad je samo prebrišete sa vlažnom krpicom.

Ocat

Trebali biste zagrijati ocat i umočiti meku krpu. Sve dok tragovi ne nestanu, nježno obrišite krpom pločicu s ugrijanom pločom. Konačno, trebate obrisati dno željeza krpom koja je navlažena čistom vodom.

No, ako ocat ne ukloni, morat ćete napraviti mješavinu nekoliko čajnih žličica soli ili sode bikarbone s vrućim ocatom. Namočite čistu krpu u otopinu za čišćenje i nakon toga obrišite ploču. Dok ne nestanu mrlje, trebali biste nastaviti brisanje.

Deterdžent za pranje rublja

Dodajte kapljicu ili dvije deterdženta u maloj posudi s toplom vodom. Umočite čistu krpu u mješavinu i pročistite.

Kucasnova/Foto: Profimedia