PAROVI KOJI SU ZAJEDNO VIŠE OD 30 GODINA OTKRIVAJU KLJUČ SAVRŠENOG BRAKA: Nabavite 2 pokrivača, ne ignorišite PROBLEME i budite spremni na OVO!

0
859

Parovi koji su zajedno više od 30 godina otkrili su tajnu uspješnog, ljubavnog odnosa.

Puno se smijte, nabavite dva pokrivača i naučite da se izvinite, pa možda i potrajete 30 godina.

1. Prije nego što odlučite da budete u vezi, budite dobar cimer sam sebi

Drugim riječima, naučite da živite sami. Ako ne možete u potpunosti da se brineti sami o sebi, brzo ćete navići da se u svemu oslanjate na svog partnera, što vrlo često dovodi do problema i svađa.

2. Ne zaboravite na sopstveni život

Dobro je provoditi zajedničko vrijeme, ali je jednako važno imati vrijeme odvojeno za sebe. Vaš partner ne mora biti dio svake aktivnosti kojom se bavite, a posebno ako je riječ o vašim hobijima.

3. Imajte sopstvene prijatelje

Super je imati partnera koji se odlično slaže s vašim prijateljima, baš kao i vi s njihovim, ali je jednako važno da se pobrinete da ne zaboravite druženje sa svojim prijateljima jedan na jedan. Tako ćete imati oslonac onda kad se pojave problemi i potrebna vam je podrška.

4. Naučite da oprostite nakon svađe

Ovo je ključno. Naučiti da oprostite teže je nego što se čini, ali ključ do srećne veze u tome je da ne budete zlopamtila i naučite kad je vreme za oproštaj.

5. Nemojte ignorisati probleme

Čak i ako je riječ o sitnoj, naizgled nebitnoj stvari koja vam smeta, nemojte da je prešutite već raspravite o njoj prije nego što ta mala stvar naraste.

6. Nemojte se ljutiti na parnera jer nije ispao sve ono što ste zamislili

Niste ni vi onaj ideal o kom je on sanjario. Umjesto toga, budite sretni na svim njegovim lijepim osobinama, stvarima u vezi njega koje vas fasciniraju i čine sretnom, a ono što vam nedostaje.

7. Nemojte se svađati već zajednički pronađite rješenje

Kad se pojavi problem, onda treba da prema njemu da se odnosite kao prema prijatelju umjesto da se okrećete jedno protiv drugog.

8. Nabavite dva pokrivača

Možda zvuči smiješno, ali ovako ćete smanjiti 90 posto svađa povezanih sa spavanjem, a osim toga, smanjit ćete i velik dio ostalih svađa koje se javljaju kao rezultat umora.

9. Budite spremni na kompromise

Budite taktični, osmijeh i zagrljaj rade nevjerovatne stvari.

Izvor: Kurir