OVU FOTOGRAFIJU JE Šaban Šaulić UVIJEK NOSIO U NOVČANIKU, a evo ko je na njoj

0
715

Pjevačica Ilda Šaulić danas je prelijepa plavuša koja plijeni ljepotom i šarmom, gdje god da se pojavi, a nekada je izgledala dosta drugačije.

Na fotogrfiji je ona sa svojim ocem, legendom narodne muzike Šabanom Šaulićem, mamom Gordanom, sestrom Sanelom i dedom Mihajlom.

Malo ko se sjeća da se Ilda davne 1997. godine pojavila u spotu za pesmu ”Hajde mala da pravimo lom” svog oca, kralja narodne muzike Šabana Šaulića. Ona je tada imala samo 13, 14 godina i sama je izrazila želju da se pojavi u tatinom spotu.

– Pa mislim da sam ovdje imala 13, 14 godina. Ja sam tada još uvijek igrala tenis aktivno i onda mi je bilo mnogo lijepo. Kada je on u jednom trenutku rekao da snima spot, ja sam izrazila želju da se ja pojavim u njemu – prisjetila se uz osmjeh Ilda Šaulić gostujući u jednoj TV emisiji.

Inače, ime je dobila po baki Ilduzi. Ali, ona se odlučila pod nadimkom Ilda predstaviti publici i danas je tako javnost zna.

I njenu baku su zvali Ilda, a Šaban je bratu i majci posvetio pjesmu Ilda i Ahmet.

Šaban Šaulić je jednom prilikom ispričao je priču o nastanku svoje popularne pjesme “Sanela”.

“Čini mi se da najviše ženskih imena dato kada sam snimio pesmu “Sanela”. To je slučajno moje ćerke ime. Gde god da sam došao, Australija, Amerika, bilo gde, devojke su mi prilazile sa “Ja sam Sanela, tata mi je dao ime po vašoj pesmi”, rekao je on.

Zatim je ispričao i gdje je čuo to ime i kako su članovi njegove porodice reagovali kad je odlučio da svojoj prvoj kćerki da baš to ime.

“Kad sam bio u Americi, na tom koncertu je dodeljivana neka nagrada nekome ko sedi u nekom od redova. I ja upoznam tu devojku koja je dobila tu nagradu. Bila je mlada, ali je izgleda brzo dobila fajront iz braka. I mi smo tu pričali i ona mi kaže da joj se ćerka zove Sanela. Tad sam pomislio da je to baš lepo ime, jer ga pre nisam čuo. I posle kad mi se porodila supruga, pitala me je koje sam joj ime pominjao. Ja sa Gordanom nisam imao problema, nego sam imao problema kod kuće, u Šapcu, s majkom. “A koja ti je to Sanela, mamicu ti tvoju, zar ne može da se zove Ilda kao ja”, kritikovala me je ona, pa sam morao da joj obećam da će se sljedeća devojčica zvati po njoj”, ispričao je svojevremeno Šaban i nasmijao sve u studiju.