OVO SU VAM OMILJENI FILMOVI ,ove tajne sa snimanja NISTE ZNALI, glumce su mogle koštati života

0
574

Mnogi ne mogu da shvate žrtvovanje glumaca i transforacije koje rade zbog uloga.

Metoda Konstantina Stanislavskog praksa je slavnih glumaca, a ono na čemu se bazira “škola” ruskog redatelja je duboka analizu uloge koju gluamc igra. Istina, glumci znaju pretjerati, tako da ako posmatramo zvijezde Robert De Niro, Daniel Day-Lewis nije teško doći do zaključka da se takvo pretjerivanje isplatio.

Nicolas Cage

Nick Cage je jedan od onih koji pretjeraju kad su upuštaju u analizu neke ulige. Neke njegove ulogu su na granicu apsurda, tako je na snimanju nastavka Ghost Ridera prešao granicu. Glavu su doradili specijalnim efektima (plamtećom lubanjom), a onda je on tažio da mu urade šminku leša pa je uplašio sev prisutne na setu. Mnogi kažu da to nije ništa u poređenju sa onim što je uradio s filmom Birdy iz 1984. . Naime slavni glumac je tada pristao da izvadi 12 svojih zdravih zubi, kako bi ulogu doveo do savršenstva.

Hilary Swank

Hilary je poznata kao detaljista, pa je za film Clinta Eastwooda “Million Dollara Baby” preforsirala se treninzima što ju je umalo koštalo života, a tek kad je doktor upozorio shvatila je stavri ozbiljno.


Ashton Kutcher

Kutcherov film koji govori o Steveu Jobsu, po ojeni mnogih je katastrofalan film. Međutim, snimanje i pripreme za taj film su bile na vrhunskom nivou.Glavni glumac je svoj život stavio na kocku i poput Stevea Jobsa i jeo samo voće. Na kraju je hitno hospitalizovan zbog lošeg zdravstvenog stanja koje je uzrokovano nedostatkom vitamina i ozbiljnim problema s kostima.

Halle Berry
Nakon što je slavna glumica uspjela nagovoriti popularnog Spikea Leeja da upravo njoj dodjeli privlačnu ulogu ovisnice o teškim d. Vivian u poznatom filmu “Jungle Fever”, glumica je napravila nešto zbog čega su je dugo ismijavali, nije se tuširala sedmicama…

Dustin Hoffman

Meryl Streep je otkrila da se Dustin Hoffman toliko uživio u glavnu ulogu u filmu “Krameru protiv Kramera” pa ju je za stvarno ošamario. Svi prisutni na setu su se složili da je glumac pretjerao. Glumica je naprotiv to poštovala i razumjela jer im je doata pomoglo da donesu taj osjećaj mržnje koji se tražio od njih i koji je na sceni bio stvaran.