Ovo su najbolje plaćeni TURSKI GLIMCI: MEĐU NJIMA JEDAN PORIJEKLOM I sa naših prostora

0
1018

U posljednjih nekoliko godina došlo je do nagle ekspanzije turskih serije, što za posljedicu ima masovnu popularnost glumaca i glumica koju uživaju među gledaocima. S podjednakim uzbuđenjem prate se njihovi likovi u serijama, ali i njihovi privatni životi, porodični problemi te visina honorara. Ipak kako se sve više čini, zajedno s njihovim događanjima u privatnom životu vrtoglavo rastu i njihovi honorari za određene uloge, pa se polahko približavaju svojim holivusdkim kolegama. Međutim turske glumice za sad zaostaju u zaradi. Koliko se moglo primjetiti producenti veliku pažnju posvećuju muškim članovima ekipe. Mi smo za vas pronašli najplaćenije turske glumce a jedan od njih je porijeklom iz BiH.

Na desetom mjestu trenutno se nalazi glumac Kivanc Tatlitug. Pored toga što je izvrstan glumac koji je na našim prostorima poznat po seriji Gumus, on je također i dugogodišnji model. Također je dobitnik dvije nagrade Zlatnog leptira za najboljeg glumca. Rođen je 27.10.1983., a njegova neto vrijednost je oko 1 milion američkih dolara.

Na listi od deset najbogatijih turskig glumaca našla se i Ezgi Asaroglu, koja se nalazi na devetom mjestu. Ona je jedna od najsimpatičnijih televizijskih i filmskih glumica. Prvi put se pojavila u seriji Bir Bilim Ask, sa samo 17 godina. Rođena je 18.06.1987., a njena vrijednost je oko 1,3 miliona dolara.

Engin Akyurek nalazi se na osmom mjestu, a trenutno je jedan od najuspješnijih glumaca zahvaljujući dobroj glumi. Pojavio se u filmovima ali i u serijama. U 30-toj godini dobio je nagradu za najboljeg glumca godine. Rođen je 12.10.1981., a njegova neto vrijednost je 1,5 miliona dolara.

Slijedeća je Hazal Kaya, koja je svoju karijeru počela u seriji Genco. Rođena je 1.10.1990., dok je njena neto vrijednost 1,8 miliona dolara.

Murat Yildirm se nalazi na šestom mjestu, a glumio je u najpopularnijim turskim serijama. Rođen je 19.08.1979., a neto vrijednost mu je oko 2 miliona dolara.

Na listi je i Beren Saat. Rođena 26.02.1984., a neto vrijednost joj je 3 miliona dolara.

Ova lista nije mogla proći bez popularnog Bali bega, Burak Ozcivit, koji se nalazi na četvrtom mjestu. Pored glume bavi se i modelingom. Osvojio je i titulu drugog najljepšeg modela na svijetu, a uskoro će postati i otac svog prvog djeteta. Rođen je 24.12.1984., a neto vrijednost mu je 3 miliona dolara.

Na ovoj listi je i Tolgahan Sayisman, a nosi titulu najljepšeg glumca i modela. Rođen je 17.12.1981., a neto vrijednost mu je 5 miliona dolara.

Nur Aysan postala je popularna nakon serije Ask i Memnu. Rođena je 12.11.1980., neto vrijednost oko 5 miliona dolara.

Na prvom mjestu ove liste nalazi se Asli Tandogan. Ona je jedna od najljepših turskih glumica, a nosi titulu i najplaćenije. Također, ona svira i harfu te se pridružila Antalijskom simfonijskom orkestru. Rođena je 2.4.1978., a njena neto vrijednost je 10 miliona dolara.

Izvor: azra.ba/ foto:azra.ba /instagram