Ovi trikovi će vam pomoći da imate savršeno bronzani ten

0
1944

Ovi trikovi će vam omogućiti savrešno preplanuo ten…

Osim toga riješit će vas svih sitnih akni po tijelu. Sunčanje je svake godine sve manje preporučljivo jer, kako se kaže, sunce postaje sve opasnije.

Sunčanje mora biti umjereno, rano ujutro ili poslije 16h, ali obavezno uz visoki zaštitni faktor. Još gora opcija je odlazak u solarijum koji vas izlaže velikom zračenju, ali uz to možete i pokupiti razne bakterije ako salon nije po najvišim higijenskim standardima.

Najbolji odabir je svakako nanošenje prirodnih boja koje traju oko sedam dana. Daju vam intenzivnu boju po vašoj želji, nježne su za kožu i ne puštaju boju s tijela. Sve više su popularne i kreme za samopotamnjivanje.

Za savršenu preplanulu boju, kožu morate dobro pripremiti, jer sve nepravilnosti, suhi dijelovi i slično, s losionom za samopotamnjivanje izgledat će još gore.

Prvo na licu i tijelu morate uraditi dobar piling.

Sljedeći korak je odabir odgovarajućeg preparata za samopotamnjivanje. Možete birati između losiona, krema, spreja, maramica, gelova, ulja… Međutim, za lice je najbolji proizvod kojim možete nadograđivati boju, poput maramica s bojom. Za tijelo izaberite gel ili pjenu, dok će za suvu kožu biti izvrsno ulje. Kao i kod lica, i za tijelo je najbolje birati proizvode kojim možete potamniti boju, što će vam pomoći da tačno vidite gdje dobijate boju, kako dio tijela ne biste premalo ili previše potamnili.

Kod nanošenja boje na tijelo, podijelite tijelo na dijelove i pokrivajte ih jedan po jedan, pritom koristeći rukavicu za samopotamnjivanje sa kojom proizvod možete dobro namazati na tijelo, a da vam dlanovi ostanu bijeli.

Ako je previše tamno boju možete ukloniti s malo limuna ili kremom/gelom za uklanjanje dlačica.

Ako želite da što duže održite nanesenu boju morate na umu imati da je voda neprijatelj. To znači da se morate vrlo kratko i brzo tuširati, a zatim se obrišite laganim tapkanjem, nikako trljanjem, jer ćete tako ukloniti boju. Ako ste pak na plaži ili zabavi uz bazen, nosite vodootporni zaštitni faktor i nanosite dnevno kremu za produživanje preplanulosti. No nemojte pretjerivati s oduživanjem tena, najbolje ga je skinuti pa ponovno nanijeti svakih sedam dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here